Rukomet

Australci u Portugalu pripremaju momčad za Svjetsko prvenstvo

Ivana Strahija • ponedjeljak, 31.12.2012.
Australci u Portugalu pripremaju momčad za Svjetsko prvenstvo
Foto: Dario Dodić

Rukometna reprezentacija Australije, jednog od protivnika Hrvatske u skupini D Svjetskog prvenstva, za svjetsku smotru se priprema u Portugalu, u gostima kod Sportskog kluba Academico FC.

I Australci su, pod vodstvom Taipa Ramadanija, krenuli s ozbiljnim pripremama za Svjetsko prvenstvo. Ranije no većina reprezentacija, Australija je s pripremama krenula već 15. prosinca, trening kampom u Olimpijskom parku u Sydneyju, a onda su 27. prosinca Australci otputovali u Portugal.

Tamo će ostati sve do 10. siječnja, a imaju dogovoren niz utakmica s lokalnim klubovima u Portugalu i u Španjolskoj. S jednim su već odigrali pripremni susret i od Academica FC izgubili 24:25.

Izbornik Ramadani i njegov prvi pomoćnik Zlatan Ivankovic ipak nemaju na raspolaganju sve one igrače koje bi željeli. S popisa je naime otpao Dejan Marinkovic zbog osobnih razloga, a na njegovo je mjesto pozvan igrač Hillsa Tim Anderson, koji je do sada u dresu australske reprezentacije upisao dvije utakmice i dva gola.

Naknadno se ozlijedio i Lucas Turecek, a njega je na popisu zamijenio Jay Abiera, igrač St Kilde, koji će u Španjolskoj odigrati svoje prve reprezentativne utakmice ikad.

Inače, Ramadani je na širi popis (17) uvrstio još par pojedinaca bez reprezentativnog seniorskog iskustva. To su krilni igrači Antonio Queiroz, Martin Najdovski i Almir Pandzo, vanjski igrač Jay Abeira te vratar Kristofer Karlsson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!