Rukomet

Hrvatska protiv Alžira ne bi trebala imati nikakvih problema, dobili ih i Slovenci deset razlike

Damir Žbulj • utorak, 01.01.2013.
Hrvatska protiv Alžira ne bi trebala imati nikakvih problema, dobili ih i Slovenci deset razlike
Foto: Simon Maljevac

Alžirska rukometna reprezentacija, koja je jedan od suparnika Hrvatske na nadolazećem Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj uvjerljivo je poražena u pripremnom dvoboju sa Slovenijom, ekipom koja je mogući suparnik Golužinih izabranika u osmini finala. Nakon šest pogodaka viška na poluvremenu, na kraju je završilo s ugodnih 29:19 za Slovence...

Slovenj Gradec bio je domaćin pripremnoj utakmici Slovenije, koja se pod vodstvom izbornika Borisa Deniča sprema za Svjetsko prvenstvo koje za deset dana započinje u Španjolskoj. Suparnik im je bio primjeren završetku 2012. godine i slavljeničkom raspoloženju, jer Alžirci nisu pružili dostojan otpor solidnim i razigranim Slovencima, kojima je to bila prva utakmica nakon tri mjeseca.

Denič se odlučio za Dragana Gajića i Luku Žvižeja na krilima, Zorman, Skube i Dolenec od prve minute su krenuli na vanjskim pozicijama, dok je na crti igrao Miha Žvižej. Priliku su dobili i nedavno oporavljeni Vid Kavtičnik, koji se u reprezentaciji našao po prvi puta nakon 2010. godina i Europskog prvenstva kao i David Špiler, igrač CO Zagreba, koji je odigrao dobru partiju i zabio dva pogotka.

Slovenski problemi s vratarima

Nakon što se ozlijedio ove sezone odlični vratar Celja Matevž Skok, istu sudbinu doživio je i njegov klupski kolega Urban Lesjak te su obojica ostali bez nastupa u Španjolskoj na Svjetskom prvenstvu. Na popisu od 28 igrača slovenskom izborniku tako su ostali Gorazd Škof, koji je trenutno vratar Cimosa, ali koji je dubok trag ostavio i u Zagrebu te Primož Prošt, koji je trenutno bez kluba, ali čiju je karijeru ove godine obilježila afera u Montpellieru.

Od samog početka utakmice domaćin je dao do znanja Alžircima da želi do sigurne pobjede. Do poluvremena je bilo +6, dok je u nastavku ta prednost povećana te je Alžir na kraju ostao zaleđen na minus deset.

Alžirci su dobar dio vremena proveli dubokoj, agresivnoj obrani, koja se na momente pretvorila u presing po čitavom terenu, što će u stvari biti i jedina prava opasnost za hrvatske igrače na SP uz eventualan problem prilagodbe na takav divlji način igre suparnika.

Najbolji strijelac bio je Rahim sa šest postignutih pogodaka, Boultif je zabio tri, a njihovi vratari ukupno su obranili samo šest lopti. Kod Slovenije, Skube, Marguč, Bundalo i Gajić postigli su po tri pogotka, a Prošt je na kraju upisao 12 obrana.

Alžir kreće svojim nastupom na SP 11. siječnja, na otvaranju protiv Španjolske, dok s Hrvatskom igra u drugom kolu, 14. siječnja. Slovenci su u skupini C zajedno s Poljskom, Srbijom, Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom, Nene Kljaića, protiv koje i otvaraju natjecanje u prvom kolu.

Pripremna utakmica za SP 2013.
Slovenija - Alžir 29:19 (14:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.01.2013. u 12:48
    dobro je što prve dvije tekme na SP-u igramo protiv 'indijanaca' australije i alžira! ubiljeđit ćemo 2 lagane pobjede, nabiti samopouzdanje i onda možemo krenuti u 'kreševo' s jakim domaćinima i mađarima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2013. u 18:53
    Ne znam šta si se tako uzbudio zbog jednog obrisanog komentara.Oni su tvoju primjedbu uvažili i napravili šta je potrebno.Bar znaš da čitaju ono što se piše u forumu.
    Obrisan korisnik
  • narada10801.01.2013. u 17:17
    Opa, Sportnetu, kakva vam je sad to nova taktika? Ja Vam u mojem postu fino kazem da je u Vasem originalnom naslovu bila gramaticna odn.ortografska greska. A vi prvo popravite naslov i brisete taj moj komentar sa mog posta. ??? Hm, a sloboda tiska, je li ovo belaruski portal??
    narada108
  • lambik01.01.2013. u 16:25
    Naslov zvuci kao da nije sa Sportneta, nego nekakvih 24 Sata ili nesto slicno...
    lambik
  • Obrisan korisnik01.01.2013. u 15:39
    Pa Alžir nije Egipat a ni Tunis da te može sa nečim iznenaditi,to će biti čista jednosmjerna utakmica!!
    Obrisan korisnik