Ostali sportovi

Primorac: "Pred hrvatskim stolnim tenisom je svijetla budućnost"

Branimir Korać • utorak, 01.01.2013.
Primorac: "Pred hrvatskim stolnim tenisom je svijetla budućnost"
Foto: FaH

Zoran Primorac pamtit će 2012. godinu po sedmom nastupu na olimpijskim igrama. U Londonu je stigao do ogromnog dosega i nije nemoguće da se pojavi i u Riju. Ipak, ispred sebe postavlja mlade snage za koje vjeruje da predstavljaju svijetlu budućnost hrvatskog stolnog tenisa...

Jedan od najstarijih stolnotenisača koji se aktivno natječe na visokoj razini je Zoran Primorac. Iako je već debelo u veteranskim godinama, Primorac je nastupio na svojim sedmim olimpijskim igrama u Londonu.

"Ponosan sam što sam uspio nastupiti na sedmim olimpijskim igrama, osjećaj bi bio još ljepši da sam uspio proći koje kolo. Ipak, bilo je fenomenalno, iako sam rano izgubio, davao sam podršku našim sportašima i upravo to zajedništvo nas je dovelo do medalja", izjavio je Primorac za Media servis.

Osme olimpijske igre u Riju još uvijek ne smatra realnom opcijom, ali ako se stvori mogućnost, ne odbacuje šansu za nastup.

"Nakon Londona sam rekao da su mi to bile posljednje igre, ali ništa nije nemoguće. Imamo u Kolareku mladu nadu i ako on postane pravi igrač već do Rija, ja se neću gurati i zauzimati mu mjesto. No ako bude trebalo pomoći, tu sam."

Kolarek je jedan od tih mladih koji dolaze, a naš trofejni stolnotenisač smatra kako je tu još niz igrača i igračica koji potvrđuju da je pred hrvatskim stolnim tenisom svijetla budućnost.

"Već sad je Gaćina odličan igrač koji brzo napreduje, Tan Ruiwu je srebrom u Danskoj ostvario najveći uspjeh za hrvatski stolni tenis, Kolarek jako dobro napreduje. I u konkurenciji stolnotenisačica imamo razloga za optimizam, Lea Rakovac je odlična. Mislim da za četiri godine u Riju možemo biti jako dobri, a na europskim prvenstvima i konkurenti za medalje", poručio je Primorac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!