Zimski sportovi

Zanoški: "Cijela vožnja u Zagreb mi je bila čudna. Nije bilo lako, ali to mi je posao"

Iz Doma sportova:Ana Legradi • petak, 04.01.2013.
Zanoški: "Cijela vožnja u Zagreb mi je bila čudna. Nije bilo lako, ali to mi je posao"
Foto: Davor Sajko

Miljenik zagrebačke publike Tomislav Zanoški je u petak navečer prvi puta zaigrao u dresu KAC-a pred navijačima bivšeg kluba. KAC-u su u ovom trenutku bodovi i pobjede na prvom mjestu, a filozofiji svojeg novog kluba Zanoški se brzo priklonio, iako nije mogao zaboraviti trenutke koje je proživio pred omiljenom publikom u dresu Medveščaka.

Omiljena ikona Ledene dvorane je u petak navečer stigla u Zagreb s drugačijim ciljem, pobijediti domaću momčad. Tomislav Zanoški je jednim pogotkom u izvođenju kaznenih udaraca sudjelovao u vrijednoj pobjedi KAC-a i time zadobio simpatije novog trenera koruških hokejaša, Šveđanina Christera Olssona. Prvi puta se dogodilo da pogotkom nije razveselio zagrebačku publiku.

"Drugi pogodak nisam uspio postići, ali nema veze, bitno da smo pobijedili. Gledao sam gdje je golman, kako se postavio, nisam se obazirao na publiku. Kao profesionalac moram raditi svoj posao. Nije bilo lako, ali to je moj posao i dao sam sve od sebe da ispadne kako treba. Mislim da mi je bitnije koncentrirati se na vlastitu karijeru", prokomentirao je Zanoški matiranje Michaela Ouzasa u rodnom gradu.

Prema bivšem klubu dijeli samo lijepe riječi, a nakon susreta nije skrivao simpatije prema navijačima. "Cijenim ovu publiku, drago mi je da sam u Zagrebu. Bio sam u kontaktu s nekim igračima, zvali su me prije utakmice, slali mi poruke. To su jako dobri igrači i želim im puno sreće. Medveščak je dobar klub, želim im sve najbolje i puno uspjeha."

Zanoški kao profesionalac na ogled protiv Medveščaka gleda kao da se radi o bilo kojem drugom klubu. "Cijela vožnja u Zagreb mi je bila čudna, pogotovo jer više ne igram za Medveščak nego protiv njega. To je jednostavno dio posla. Najvažnije mi je da smo pobijedili utakmicu što je trenutno ključno za KAC. Borimo se i svaki bod nam je bitan, dva boda nam puno znače protiv odličnog Medveščaka."

"Nisam imao neki poseban motiv, ali naravno da mi je bilo važno pobijediti ovdje, pred ovom publikom. Htio bih se zahvaliti navijačima i sjajnoj publici", reći će Zanoški o publici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2013. u 14:34
    Dayu,oullettu,banhamu,foxu,heci cu zapljeskati kada dodju igrat protiv nas,ali zanoskom necu zbog nacina odlaska pred kraj try out perioda,odlasku u kac. Neka se place heidi. O njemu cu razmisljati opet samo ako se ikad vrati u medvescak.
    Obrisan korisnik
  • Vjeran05.01.2013. u 09:54
    Ovo je i moj posljednji apel. Danas je zadnji dan za glasanje, a Gal trenutno ima 5% glasova manje od trenutno vodećeg. Zar će nam stvarno Dornbirn ovo uzeti? http://www.erstebankliga.at/de/youngstar_wahl/ys_wahl_12_2012 Ajmoooooooooooooooooooo!!! Glas možete dati svakih 15 minuta, meni je timer... [više na forumu]
    Vjeran
  • Obrisan korisnik05.01.2013. u 02:32
    Ne samo da je tamo balkanac nego je u svlačionici sa odvratnim Siklenkom. Ja to ne bih mogao za nikakvu lovu. Ako je slabo zarađivao u Medveščaku ili nije volio trenera, trebao je otići u neki drugi klub a ne KAC.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.01.2013. u 02:20
    decki, svaka cast na komentarima...do sada nisam znao pozadinu svega, ali sad su mi neke stvari jasnije...steta sto je otisao, ipak je najbolji hrvatski hokejas danas, ali ako medvescak nastavi ovako, a uz ovakve navijace hoce dozivjet cemo uskoro i igrace iz medvescakove skole u glavnim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.01.2013. u 02:07
    jebala vas njegova voznja do zagreba, impresije i reminiscencije ala filip latinovitz!! sto je to bitno kako se on osjecao dok je isao u zagreb iz svog klagenfurta i zasto on to ima potrebu govoriti? odjebite zanoskog i njegove "izjave" za navijace. ima svoj kleine zeitung u klagenfurtu pa neka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik