Rukomet

Danci u pripremnoj utakmici minimalno pobijedili Tunis

Igor Šestak • subota, 05.01.2013.
Danci u pripremnoj utakmici minimalno pobijedili Tunis
Foto: Dario Dodić

Najbolji danski rukometaši u jeku su priprema za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. U petak su odigrali prvu pripremnu utakmicu i pobijedili Tunis s 30:29, nakon što su na poluvremenu bili u zaostatku od jednog pogotka.

Rukometna reprezentacija Danske u petak je odigrala prvu utakmicu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se ovoga mjeseca održava u Španjolskoj. U Skjernu je gostovala reprezentacija Tunisa, a domaćini su slavili s minimalnih 30:29.

Danci su u prvom poluvremenu imali velikih problema s obranom te su se našli u zaostatku od tri pogotka (8:11). Do odmora su uspjeli smanjiti zaostatak, a nakon lošeg ulaska u drugo poluvrijeme, do izjednačenja su napokon došli na 19:19. Ubrzo su i poveli, a kada su u završnici došli do prednosti od 29:27 postalo je jasno da će u niz pripremnih utakmica krenuti s pozitivnim rezultatom.

Najistaknutiji pojedinci danske reprezentacije bili su Casper Ulrich Mortensen, Mikkel Hansen i Hans Lindberg s pet postignutih golova, a četiri se puta u strijelce upisao Henrik Mollgaard.

"Bilo je očito da su igračima noge vrlo teške. Trenirali smo vrlo intenzivno posljednjih dana i to se odrazilo na utakmicu. U prvom poluvremenu nismo odigrali dobru obranu, u nastavku je igra bila nešto bolja", rekao je nakon utakmice danski izbornik Ulrik Wilbek.

Danska će tijekom vikenda odigrati još dvije utakmice, protiv Crne Gore i Slovenije, a nastup na svjetskom prvenstvu otvorit će 12. siječnja protiv Katara.

Pripremna utakmica za SP 2013.:
Danska - Tunis 30:29 (15:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!