Rukomet

Špiler ozlijeđen na treningu i operiran

Ivana Strahija • subota, 05.01.2013.
Špiler ozlijeđen na treningu i operiran
Foto: Simon Maljevac

Slovenska rukometna reprezentacija dobila je još jednu lođu vijest. Na treningu je naime stradao Zagrebaš David Špiler te je zbog povećeg hematoma na nozi morao odmah biti operiran.

Upravo na svoj 30. rođendan, David Špiler, vanjski igrač CO Zagreba, ozlijeđen je na treningu s reprezentacijom Slovenije, u jeku priprema za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

"Moj nastup na Svjetskom prvenstvu sad je pod velikim znakom upitnika. Oporavak će trajati najmanje tjedan dana, a može čak i do mjesec dana. Zbilja nemam sreće, nadali smo se da se radi samo o oteklini nakon udarca, no hematom se tako proširio da je liječnik kazao da moram odmah na operaciju", kazao je slovenskim medijima Špiler.

Nesretni udarac dogodio se u srijedu, a kasniji je pregled pokazao da je došlo do puknuća žile.

Borisu Deniču, izborniku Slovenije, ovo je četvrti igrač koji će nedostajati u kadru, nema Matevža Skoka, Urbana Lesjaka i Davida Miklavčića. Inače je nakon ozljede Miklavčića Denič ipak pozvao Vida Kavtičnika, te je tom prilikom kazao: "Vid nije u optimalnoj formi, to bi bilo nerealno očekivati, no sigurno nam može pomoći."

Slovence je ždrijeb rasporedio u skupinu C Svjetskog prvenstva, sa Srbima, Poljacima, Korejcima, Bjelorusima i Saudijcima. Plan im je osvojiti što bolje mjesto na ljestvici skupine i izbjeći Španjolsku, Hrvatsku i Mađarsku u skupini D s kojom se križaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!