Rukomet

Danci bez Hansena napunili mrežu Crne Gore, Slovenci dobili Tunis

Igor Šestak • subota, 05.01.2013.
Danci bez Hansena napunili mrežu Crne Gore, Slovenci dobili Tunis
Foto: Dario Dodić

U subotu je u danskom Aalborgu odigrano drugo kolo pripremnog turnira za Svjetsko rukometno prvenstvo. Iako su igrali bez svog najboljeg igrača, Danci su s uvjerljivih 38:21 nadigrali Crnu Goru. U drugom susretu Slovenija je s 28:23 bila bolja od Tunisa te će u nedjelju u dvoboju s domaćinom odlučiti o pobjedniku turnira.

Nakon što su u petak prikazali prilično neuvjerljivu igru i s minimalnih 30:29 pobijedili Tunis, najbolji danski rukometaši pripreme za Svjetsko prvenstvo nastavili su utakmicom protiv Crne Gore. Drugog dana turnira koji se održava u Skjernu, Aalborgu i Aarhusu domaćini su bili izrazito uvjerljivi te su Crnogorce svladali s visokih 38:21.

U prvih 15 minuta Ulrik Wilbek je postavio obranu 6-0, a gosti su teško pronalazili put do Danske mreže te je taj period igre okončan s vodstvom domaćina 11:6. Situacija je za goste postala još lošija u drugoj polovici prvog poluvremena. Danci su testirali agresivnu obranu i s njom ograničili goste na samo jedan pogodak te prvo poluvrijeme okončali s vodstvom 18:7. Ni u drugom poluvremenu domaćini turnira u napadu nisu oduzimali gas, već su gostima zabili dodatnih 20 golova. Malo su popustili u obrani pa su Crnogorci donekle ublažili poraz s 14 postignutih pogodaka u drugih 30 minuta.

Ono što može posebno veseliti Wilbeka i danske navijače je činjenica da je reprezentacija ovakvu uvjerljivu partiju odigrala bez Mikkela Hansena i Boa Spellerberga, koji su dobili poštedu. Crna Gora nije bezazlen protivnik, osjetile su to u posljednjim mjesecima neke jake reprezentacije, a ovako visoka pobjeda Danske zasigurno šalje poruku njihovim protivnicima na Svjetskom prvenstvu.

Najviše pogodaka u visokoj pobjedi Danske postigao je Hans Lindberg, čak osam. Pet se puta u strijelce upisao Anders Eggert, a po četiri su pogotka postigli Lasse Svan Hansen i Nikolaj Markussen. Strijelce Crne Gore predvodio je Zoran Roganović sa šest golova, a pet je zabio Mladen Rakčević.

"U posljednjih 13 minuta prvog dijela igrali smo kombiniranu obranu koja je najviše nalikovala obrani 3-2-1. Mislim da je to naša najbolja obrana i da će nam dobro doći na Svjetskom prvenstvu. Crna Gora nije tako slaba momčad kako se danas činilo, već smo ju mi svojom igrom učinili lošom. Mislim da smo odigrali vrlo dobro, a konačne zaključke izvući ćemo nakon posljednje utakmice", poručio je nakon susreta Wilbek.

Danci će posljednjeg dana turnira igrati protiv Slovenije, koja je u prva dva nastupa također upisala dvije pobjede. Slovenci su u petak slavili protiv Crne Gore s 31:26, a u subotu su s 28:23 nadigrali Tunis.

U prvom poluvremenu Slovenija je na krilima vrlo dobre obrane postupno gradila prednost. Nakon prvih deset minuta ona je iznosila 5:3, deset minuta kasnije 11:7, a na veliki odmor se otišlo s velikom prednošću Slovenaca od 17:10. U nastavku prednost Slovenije narasla je na osam pogodaka (22:14), no u završnih petnaestak minuta Tunižani su zaigrali bolje. U 55. minuti su zaostatak smanjili na četiri pogotka (26:22), ali pobjedu Slovenije nisu uspjeli ugroziti.

Sloveniju su do pobjede vodili Vid Kavtičnik, Jure Dolenec i Gašper Marguč s četiri postignuta pogotka, a po tri su postigli Jure Dobelšek i Matej Gaber. Najbolji kod Tunižana bio je Bughanmi s pet postignutih golova.

U nedjelju će za prvo mjesto na turniru igrati Danska i Slovenija, dok će Tunis i Crna Gora u međusobnom susretu pokušati izbjeći treći uzastopni poraz.

Pripremni turnir za SP 2013.:
Danska - Crna Gora 38:21 (18:7)
Slovenija - Tunis 28:23 (17:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!