Rukomet

Danci dobili i Slovence te s tri pobjede okončali pripremni turnir za SP

Igor Šestak • ponedjeljak, 07.01.2013.
Danci dobili i Slovence te s tri pobjede okončali pripremni turnir za SP
Foto: Dario Dodić

Pobjedom Danske nad Slovenijom rezultatom 35:30 završen je Totalkredit Cup, pripremni turnir koji se održavao u Danskoj, a reprezentacijama sudionicama poslužio je kao priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje narednog vikenda. Domaćini turnira osvojili su prvo mjesto pobijedivši u sve tri utakmice, Slovenija je završila kao druga, a u dvoboju koji je odlučivao o trećem mjestu Tunis je porazio Crnu Goru.

U danskom Aarhusu u nedjelju je održano i treće kolo pripremnog turnira za Svjetsko rukometno prvenstvo. Nakon što su u prva dva kola upisali pobjede, Danci i Slovenci su u međusobnom okršaju odlučivali o pobjedniku turnira, a spretniji su na kraju bili domaćini i slavili s 35:30.

U početnim minutama Danci su uglavnom imali malu rezultatsku prednost, no zabrinuli su se u 22. minuti kad je Slovenija prvi put povela (8:9). Prisililo je to Ulrika Wilbeka na minutu odmora, a njegovi su igrači dobro reagirali i do odmora stvorili prednost od 14:12. Slovenci nastavak nisu otvorili dobro pa su se nakon samo pet minuta igre našli u minusu od pet golova. Domaćinima su još jednom zaprijetili sredinom nastavka kada su zaostatak smanjili na dva gola, no Danska reprezentacija nije im dozvolila ništa više od toga te se ponovno odvojila na značajniju prednost i utakmicu uspješno privela kraju.

Najbolji strijelci danske vrste bili su Mikkel Hansen sa sedam i Anders Eggert sa šest golova, dok je Slovensku reprezentaciju predvodio Dragan Gajić s deset golova.

Igrama na ovom turniru na kraju mogu biti zadovoljni i jedni i drugi. Danci su unatoč određenim nedostacima u igri upisali sve tri pobjede, a Slovenci su slavili dvaput i pružili dosta dobar otpor aktualnim europskim prvacima. Na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i jedni i drugi svoj put započinju 12. siječnja. Danska će tada igrati protiv Katara, a Slovenija protiv Saudijske Arabije.

U drugoj nedjeljnoj utakmici za treće mjesto na turniru borili su se Tunis i Crna Gora. Bio je to susret reprezentacija koje će igrati u istoj skupini na Svjetskom prvenstvu, a uoči početka turnira uspješniji su bili Tunižani i odnijeli pobjedu s 30:28.

Bio je to susret u kojem su i jedni i drugi isprobavali veliki broj igrača te pomalo "skrivali karte" zbog međusobnog susreta koji ih očekuje 15. siječnja. Crnogorci su prvo poluvrijeme dobili s 14:13, ali u drugom su poluvremenu prikazali nešto slabiju igru i na kraju doživjeli i treći poraz na ovom turniru. Najviše golova za Tunis su postigli Amin Banur (devet) i Slim Hedui (sedam), dok su u reprezentaciji Crne Gore najbolji bili Vasko Ševaljević s devet i Stevan Vujović s pet pogodaka.

Prvog dana Svjetskog prvenstva u Španjolskoj Tunis će igrati protiv Francuske, dok Crnogorce očekuje dvoboj s Argentinom.

Pripremni turnir za SP 2013.:
Danska - Slovenija 35:30 (14:12)
Tunis - Crna Gora 30:28 (13:14)

Konačni poredak: Danska 6 bodova, Slovenija 4, Tunis 2, Crna Gora 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33307.01.2013. u 18:07
    dobri su danci, na njih se mora paziti
    Hektor333