Rukomet

Reprezentacija Islanda poražena u posljednjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva

Igor Šestak • utorak, 08.01.2013.
Reprezentacija Islanda poražena u posljednjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva
Foto: Dario Dodić

Islandska rukometna reprezentacija odigrala je u ponedjeljak svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska u Španjolsku na Svjetsko prvenstvo. U novoj dvorani u švedskom Helsingborgu Islanđani su od domaćina poraženi s 31:29, iako su u prvom dijelu imali veliku prednost.

Aron Kristjansson, izbornik islandske rukometne reprezentacije, ne može spokojno čekati smotru najboljih svjetskih rukometaša u Španjolskoj. U posljednjoj provjeri uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, njegova je momčad poražena u Švedskoj s 31:29, a pritom je uspjela ispustiti vodstvo od čak šest golova. Pridodaju li se tome značajni problemi s ozljedama reprezentativaca, izbornika Kristjanssona u Španjolskoj čeka težak posao.

Šveđani nisu izborili nastup na prvenstvu u Španjolskoj, ali koriste priliku kako bi se što bolje pripremili za kvalifikacije za iduće Europsko prvenstvo. Islanđane su ugostili u novoj dvorani u Helsingborgu te im zadali dosta problema i briga.

Island je odlično krenuo u utakmicu i izgradio prednost od 15:9, no Šveđani su se krajem prvog poluvremena trgnuli i došli na samo gol zaostatka. Početkom nastavka domaćini su došli na 15:15, a u preostalom dijelu utakmice igralo se uglavnom izjednačeno. U neizvjesnoj završnici bolje su se snašli švedski reprezentativci te su odnijeli pobjedu s konačnih 31:29.

Čak šest golova postigao je u drugih 30 minuta Niklas Ekberg, a uz dva gola iz sedmeraca u prvom dijelu bio je najbolji strijelac švedske reprezentacije. U redovima domaćina istaknuo se još Daniel Tellander sa šest golova. Najbolji strijelac utakmice došao je iz redova gostujuće momčadi. Bio je to Aaron Palmarsson, strijelac čak devet golova. Od Islanđana se još istaknuo Gudjon Valur Sigurdsson s pet pogodaka.

Island će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini B s Čileom, Danskom, Makedonijom, Katarom i Rusijom, protiv koje će u subotu otvoriti natjecanje. Šveđani će pak nastaviti s prijateljskim susretima. Od četvrtka do nedjelje igrat će na turniru zajedno s Norveškom, Češkom i Austrijom.

Pripremna utakmica:
Švedska - Island 31:29 (14:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!