Rukomet

Karabatić predvodio Francusku do nove pobjede, Onesta nezadovoljan

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.01.2013.
Karabatić predvodio Francusku do nove pobjede, Onesta nezadovoljan
Foto: Axel Heimken

Francuski rukometaši upisali su pobjedu i u drugom pripremnom dvoboju protiv Argentine. Utakmica je završila rezultatom 27:20, uz sjajno izdanje Nikole Karabatića, no Claude Onesta nakon susreta nije bio zadovoljan svim segmentima u igri svoje momčadi. S druge strane, argentinski stručni stožer svakako može biti zadovoljniji na predstavu svoje momčadi u odnosu na ranije odigrani dvoboj...

Francuska i Argentina odigrale su i drugu međusobnu pripremu utakmicu pred odlazak u Španjolsku. Baš kao i prije dva dana u prvom susretu pobjeda je otišla na stranu Onestine momčadi, no ovoga puta južnoamerička vrsta nije pala bez ispaljenog metka. Francuska je u ponedjeljak slavila s visokih 26:10, a posebno je odlična u fazi obrane bila u prvom dijelu kada je primila tek četiri pogotka.

Claude Onesta: "Pribojavao sam se upravo ovakve utakmice. Nakon uvjerljive pobjede u ponedjeljak pretpostavljao sam da će moji igrači u današnjoj povući kočnicu. Bilo je dosta nedostataka u našoj igri, prije svega u realizaciji. Ovo nije bila igra na razini Francuske."

Jérôme Fernandez: "Prva četvrtina susreta s naše je strane bila vrlo dobra. Nakon toga dogodilo se puno nepravilnosti u našoj igri. Osim Karabatića svi u polju smo imali problema. Fizički smo spremni, znamo koliko vrijedimo, no još uvijek moramo dosta raditi da bi dostigli naša najbolja izdanja."

I na startu današnjeg dvoboja francuski su rukometaši vodili glavnu riječ, predvođeni Karabatićem i Jolijem u 20. minuti stigli su do 10:4 vodstva, no do odlaska na odmor razbranio se argentinski vratar Schultz čime je njegova momčad dobila priliku smanjiti zaostatak. Sastav Eduarda Gallarda u tih je posljednjih deset minuta prvog dijela postigao šest pogodaka, dok je na drugoj strani precizan bio tek Joli.

U nastavak se tako ušlo pri 11:10 za Francusku, no već nakon nekoliko minuta Argentina ponovno gubi korak i ovoga puta ne pronalazi način za novo stizanje francuske prednosti. Na ulasku u posljednje četiri minute susreta pogodak Honrubije donio je Francuzima vodstvo od osam pogodaka. Susret je svojim desetim pogotkom iz jednako toliko pokušaja zaključio Nikola Karabatić.

Karabatić je s pet zgoditaka stopostotan bio i u prvoj pripremnoj utakmici u kojoj je također predvodio listu strijelaca svoje momčadi. U napadu ga je s učinkom 5/5 popratio Honrubia, dok su oba vratara, Omeyer i Karaboué skupili svaki po 10 obrana. S druge strane Schultz i Maciel skupili su zajedno 15 obrana, dok su od šutera najraspoloženiji s četiri pogotka bili Pizarro i Riccobelli.

Ove dvije reprezentacije u Skupini A sastat će se u četvrtom kolu koje je na rasporedu 16. siječnja.

Nedugo nakon odigranog dvoboja Onesta je objavio i konačan popis putnika na Svjetsko prvenstvo. Četvorica igrača koja se vraćaju na pripreme svojih klubova su Igor Anić, vratar Cyril Dumoulin, Arnaud Bingo i kao najveće iznenađenje Guillaume Joli. Francuski izbornik odlučio je pak zadržati dva igrača koja su debitirala u utakmici odigranoj u ponedjeljak - Valentina Portea i Timotheya Nguessana.

Thierry Omeyer, Daouda Karaboué, Jérôme Fernandez, Xavier Barachet, Daniel Narcisse, Nikola Karabatić, Timothey Nguessan, William Accambray, Sébastien Bosquet, Samuel Honrubia, Luc Abalo, Michaël Guigou, Valentin Porte, Cédric Sorhaindo, Grégoire Detrez, Didier Dinart konačan su Onestin izbor.

Prijateljska utakmica:
Francuska - Argentina 27:20 (11:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matcky9610.01.2013. u 16:59
    Navodno Tyson, Fernandez i možda još neki odlaze nakon ovog SP-a.
    matcky96
  • Obrisan korisnik10.01.2013. u 16:58
    pa do kada ce ovaj dinart igrat za boga,pa onda fernandez pa ona vještica na golu do kada?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2013. u 15:56
    mislim da ovo francuzi dobivaju....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2013. u 10:32
    sve očekivano osim izostavljanja jolia! zašto nema kentina mahe-a uopće na širem popisu? pretpostavljam ozljeda? karabatić će na ovom SP-u sigurno biti odličan jer je odmoran i želi se dokazati svima nakon afere. vidjet ćemo koliko će faliti braća gille i koliko 'vatre' još ima u senatorima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hektor33310.01.2013. u 10:26
    nije dobro karabatak je dobar
    Hektor333