Zimski sportovi

Brine: "Arena više sliči na sjevernoamerički led. Nema toliko mjesta, moramo se prilagoditi"

Borna Rupnik • petak, 11.01.2013.
Brine: "Arena više sliči na sjevernoamerički led. Nema toliko mjesta, moramo se prilagoditi"
Foto: Davor Sajko

Hokejaše Medveščaka u petak očekuje posljednji susret u Ledenoj dvorani prije nove selidbe u zagrebačku Arenu. Gosti su 99ersi, a momčad Martyja Raymonda traži povratak pobjedama...

Dugo iščekivani dvoboj protiv KAC-a zagrebački su Medvjedi prošlog petka izgubili u raspucavanju, a potom su otišli u Ljubljanu na Bežigrad Ice Fest te pod vedrim nebom uvjerljivo izgubili od domaće Olimpije 8:4.

Stoga se protiv Graz 99ersa traži pobjeda, kako bi se u pobjedničkom raspoloženju krenulo s nastupima u Areni.

Brandon Buck: "Dobro je da smo imali cijeli tjedan na raspolaganju, imali smo vremena i za odmor i za treninge. Utakmica protiv Graza jako je važna jer smo zadnje dvije izgubili. Važno je vratiti se".

"Imali smo teške treninge, radili na nekim detaljima, a Graz ima dubinu i igra čvrsto. Prošli put smo kod kuće izgubili od njih i nadam se da će ovoga puta biti bolje. Svaka će iduća utakmica biti teška, svi se bore za što bolje pozicije na ljestvici i pripremaju za hokej kakav nas čeka u doigravanju", najavio je za službene stranice kluba napadač Medveščaka David Brine.

Brine je istaknuo kako je prije svega važan učinak momčadi, makar se u svojoj drugoj sezoni još bolje osjeća u plavom dresu.

"Puno mi je lakše jer znam momčad, trenere, igrače i grad. Uvijek želim dati svoj doprinos u napadu, no ne razmišljam o statistici. Najvažnije je da dajem sve od sebe, da svaki dan radim na sebi i da se trudim", kaže.

Nekoliko je riječi posvetio i nadolazećem Arena Ice Feveru, koji počinje u nedjelju.

"Kada uđemo u Arenu, morat ćemo pojednostaviti našu igru. Najveći problem će nam predstavljati led jer je manji. Više sliči na sjevernoamerički led i nema toliko mjesta za kretanje i igra je više fizička. No, morat ćemo se prilagoditi. Kada prelazimo s većeg na manji led, radimo greške, predugo držimo pak i pokušavamo biti preotmjeni na ledu", objasnio je David Brine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!