Rukomet

Šprem: "O Australiji ne znamo mnogo, ali nikoga ne smijemo podcijeniti"

Ivana Strahija • petak, 11.01.2013.
Šprem: "O Australiji ne znamo mnogo, ali nikoga ne smijemo podcijeniti"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska rukometna reprezentacija u Španjolskoj odrađuje posljednje treninge pred početak svjetske smotre. Uz velika očekivanja onih koji će svoje ljubimce pratiti putem malih ekrana, i sami reprezentativci imaju svoje želje i nadanja...

Hotel je super, svi se trude ugoditi nam, sportski kompleks La Caja Magica je odličan, a atmosferu grada još nismo stigli doživjeti, cijeli smo u treninzima i pripremama - mogle bi se ukratko, na zajednički nazivnik, svesti izjave hrvatskih rukometnih reprezentativaca, koji "broje sitno" do početka Svjetskog prvenstva.

U mislima su posvećeni Australiji, a mladi Lovro Šprem kaže: "O Australiji ne znamo previše, osim da su jedna od slabijih momčadi na Prvenstvu. Nikoga ne smijemo podcijeniti i u svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno. Susreti protiv nominalno slabijih ekipa mogu nam dobro poslužiti za dizanje forme i samopouzdanja uoči velikih dvoboja sa Mađarima i Španjolcima. Treme nema i za Australiju se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu."

Iako je njegov izbor, ispred, recimo, Marina Šege, bio povod za mnoge komentare, golman Croatia osiguranja Zagreb Filip Ivić presretan je što se nalazi u Madridu i što će s Mirkom Alilovićem čuvati hrvatsku mrežu.

"Velika mi je čast biti dio hrvatske reprezentacije i posebno mi je drago što ću sa svojim suigračima iz kluba debitirati ovdje u Madridu. Mladi jesmo, ali na popisu smo s razlogom i siguran sam kako ćemo mi Zagrebaši odlično iskoristiti svoje minute i doprinijeti što boljem rezultatu. U subotu nam slijedi prva utakmica i konačno počinje prvenstvo za koje smo se naporno spremali proteklih tjedana. Idemo polako i oprezno i vjerujem kako možemo dogurati daleko. Pozitivna trema je prisutna posebno kod nas mlađih kojima je ovo prvo veliko natjecanje, ali čim se otvori prva utakmica treme će nestati", rekao je 20-godišnjak.

Od ostalih vijesti iz Madrida, spomenimo kako je prst Blaženka Lackovića sve bolje i očekuje se da bude potpuno spreman za izazove koje nosi Svjetsko prvenstvo, dok su Ivan Čupić i Zlatko Horvat u potpunosti posvećeni otklanjanju svojih lakših ozljeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 20:12
    za start dobra trening utakmica
    Obrisan korisnik