Tenis

Petra Martić zapela u prvom kolu protiv debitantice na turniru

Tea Lokas • ponedjeljak, 14.01.2013.
Petra Martić zapela u prvom kolu protiv debitantice na turniru
Foto: Ivor Krapac

Prva hrvatska predstavnica koja je izišla na terene Melbournea izgubila je u prvom kolu Australian Opena dvoboj protiv 30 pozicija niže rangirane Japanke Misaki Doi...

Splićanka Petra Martić, koja za nekoliko dana puni 22 godine, poražena je na startu natjecanja prvog Grand Slama u sezoni. Za nju je to bio prvi nastup u godini, dok je njena protivnica i vršnjakinja Misaki Doi već odigrala par mečeva, ali uglavnom bez uspjeha (zapela u prvom kolu Aucklanda i trećem kolu kvalifikacija Sydneyja).

Doi je već u prvom gemu prvog seta zaprijetila breakom, no prijetnju nije ostvarila tada, već kod rezultata 2:2. Martić je na oduzeti servis odgovorila istom mjerom, no Japanka je bila upornija pa je i ona vratila break za 4:3 te ubrzo potvrdila bolju igru i pobjegla na 5:3. Tu više nije bilo povratka za hrvatsku 62. na svijetu, set joj je iskliznuo rezultatom 6:3.

Da se ne misli predati, Martić je "napomenula" svojoj protivnici tako što joj je na početku drugog seta brzinski uzela servis. Ipak, 92. igračica svijeta, koja prvi put igra na Australian Openu, izjednačila je na 1:1 i stvari okrenula u svoju korist.

Petra je pri rezultatu 3:2 tražila medicinski time-out za vrijeme kojeg je imala tretman na desnoj nozi te je do kraja meča nosila zavoj na natkoljenici. Doi je brzo iskoristila situaciju i lošu igru hrvatske uzdanice pretvorila u 4:2.

Taj break neutralizirala je Martić (5:4) izborivši se za ostanak u setu, no nemilosrdna je bila Japanka koja odmah uzvraća te osvaja gem, set i meč.

Misaki Doi je u svim segmentima igre bila bolja od svoje suparnice. Osvojila je 73% poena na prvom servisu i 41% na drugom (Martić 62 i 29%), upisala 21 winner i ostvarila šest od osam break šansi (Martić deset winnera i tri od pet u prilikama za break). Obje su tenisačice imale po dva as servisa, no Petra Martić imala je šest dvostrukih pogrešaka na servisu (Doi dvije).

U drugom kolu Japanka će imati težak zadatak - odnijeti nekoliko gemova Mariji Šarapovoj koja je na startu turnira "bez ispaljenog metka" ostavila sunarodnjakinju Pučkovu.

Australian Open, tenisačice, prvo kolo:
Misaki Doi (Japan) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 13:04
    nema dovoljno rada, a ne sreće
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 10:47
    Trebala je igrati u Kini, vidio sam je među popisanim igračicama prije početka turnira, ali je odustala. Tako da je valjda neka ozljeda bila u pitanju. Ah, nema sreće...
    Obrisan korisnik
  • interreg14.01.2013. u 09:32
    E je.... Bas me zanima tko joj planira sezonu jer doci na AO bez ijednog meca je toliko neprofesionalno da ne mogu vjerovati. Jedino ako je naka povreda.
    interreg