Košarka

Kurtinaitis: "Karakterni Hrvati, Amerikanci i Rusi održavaju ovaj klub na životu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2013.
Kurtinaitis: "Karakterni Hrvati, Amerikanci i Rusi održavaju ovaj klub na životu"
Foto: EPA

Himki se nalazi u vrlo teškoj financijskoj situaciji, igrači nisu dobili plaću tri mjeseca i prijeti se štrajkom koji bi se mogao itekako odraziti na rezultate kluba. Trener Rimas Kurtinaitis se nada da klub neće završiti poput Titanica...

U javnost je procurila informacija o teškoj financijskoj situaciji u Himkiju i vrlo brzo je to potvrdio i sam kapetan Vitalij Fridzon koji je javno naglasio kako će momčad stupiti u štrajk u slučaju neisplate zaostataka u skoro vrijeme.

U teškoj situaciji je i trener Rimas Kurtinaitis koji odaje priznanje svojim igračima.

Hoće li se Himki izvući iz ovih problema?

ANKETA#419

"U istoj sam situaciji kao i igrači, niti ja nisam primio plaću tri mjeseca. Samo zahvaljujući karakternim igračima, Rusima i našim legionarima Hrvatima i Amerikancima, klub opstaje. Oni su ti koji daju baš sve od sebe na parketu. Mora se vrlo brzo pronaći neko rješenje jer ovako ne možemo nastaviti. Nalazimo se u dobroj situaciji, možemo ući u play off Eurolige i otići još i dalje, ali potrebna nam je podrška regije. Uostalom, ovdje ne predstavljamo samo regiju već cijelu Rusiju."

Kurtinaitis dodaje za R-Sport kako je najmanji problem pronaći novi klub, međutim to nije niti želja igrača, a niti njega.

"Kakvu god igrači donesu odluku, respektirat ću je. Nikakav problem nije pronaći novi klub, ali želim ostati u Himkiju. No treba reagirati brzo. Zamislite da zaigramo protiv Barcelone, a Zoran Planinić bude u dresu Barcelone, to bi bilo zastrašujuće. Doveli bismo neke druge igrače, ali ne igrače te razine. Klub bi potonuo poput Titanica."

Kurtinaitis je potvrdio kako iz kluba nije bilo reakcija na zahtjeve igrača za isplatom plaća.

"Nema komunikacije jer se jednostavno nema što reći. Možda je i bolje da šute nego da daju prazna i lažna obećanja. Kriza u Himkiju šteti cjelokupnom ruskom sportu, ne samo klubu."

Pred Himkijem je dvoboj VTB lige protiv Turowa nakon kojeg bi igrači trebali započeti sa štrajkom. Kako je Fridzon najavio, ne bi se održavali normalni momčadski treninzi već bi igrači proizvoljno individualno trenirali i samo igrali utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 14:02
    Dajte, molim vas, ne stavljajte ankete s glupim pitanjima, ne budite kao SN
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda14.01.2013. u 13:29
    došlo je do promjene vodstva u moskovskoj regiji koja je odgovorna za financije cijelog kluba, a sadašnji nadzorni odbor kluba je ostao vjeran staroj vlasti
    Master Yoda
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 13:28
    promjena vlasti u moskovskoj regiji koja je bila glavni sponzor himkija isto će se dogodit i ciboni ako bandić izgubi izbore
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 13:12
    zna li netko koja je pozadina ovog stanja u Himkiju?
    Obrisan korisnik