Rukomet

Šego: "Meni s ovim izbornikom nije to prvo takvo iskustvo"

Razgovarao: Damir Žbulj • utorak, 15.01.2013.
Šego: "Meni s ovim izbornikom nije to prvo takvo iskustvo"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža odlučio je u Španjolsku na Svjetsko prvenstvo povesti dvojicu vratara. Iskusnom Mirku Aliloviću priključio je mladog i perspektivnog Filipa Ivića, a Marin Šego ostao je prekobrojan. Šego se vratio u poljsku Wislu, klupskim obvezama, a rukometnoj javnosti ponudio je svoje viđenje čitave priče o propuštanju još jednog velikog natjecanja...

Hrvatski rukometni vratar Marin Šego, nakon Europskog prvenstva u Srbiji i olimpijskih igara u Londonu, ostao je i bez trećeg velikog natjecanja. Mirku Aliloviću izbornik Goluža priključio je mladog, perspektivnog, ali i kako se pokazalo jako dobrog Zagrebaša Filipa Ivića, što je značilo da za Šegu jednostavno nema mjesta na popisu putnika za Madrid.

Čitavu priču vratar poljske Wisle iz Plocka ovako je komentirao: "Uvijek mi je bila i bit će mi uvijek čast igrati za Hrvatsku, jer reprezentacija je za svakog sportaša svetinja."

"Razgovarao sam s izbornikom prije ovih priprema i odazvao se njegovom pozivu i moram priznati da sam u najmanju ruku bio iznenađen kada me na koncu izostavio s užeg popisa igrača, jer su sve najave i planovi išli u smjeru kako ću biti dio ekipe u Španjolskoj," poručio je Šego iz Poljske.

"Na žalost, meni to s ovim izbornikom nije prvo takvo iskustvo, događalo se i prije da mi izbornik obeća jedno, a sutra uradi totalno drugačije. Mislio sam da je to prošlost, ali ponovilo se i ovaj put, gdje mi je obećao da idem na SP, a zadnju večer je promijenio odluku. Takve situacije nisu ugodne niti jednom igraču, ali sam nakon više takvih izbornikovi poteza odlučio emocije ostaviti po strani," naglašava jedan od boljih hrvatskih rukometnih vratara, koji je kroz proteklih godinu dana solidno branio i u Zagrebu, ali i u redovima poljske Wisle.

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

"Smatram da nije čudno očekivati da se obećano i ispuni. Nekad je čovjekova riječ bila pitanje časti, neki to tako gledaju i danas. Ipak, ja sam igrač, nisam ničiji sudac, volim rukomet i na terenu ću uvijek dati svoj maksimum, kako i u klubu tako i u reprezentaciji."

"Ukoliko moj rad i moji rezultati nisu prepoznati, ne zadovoljavaju nečije kriterije ili se ja jednostavno ne uklapam u koncepciju iz bilo kojeg razloga, na meni je da ja to poštujem."

"Hoću li se u potpunosti s tim pomiriti, to je drugo pitanje. U takvim situacijama postoji vrlo jednostavno rješenje koje se može svesti na jednu rečenicu - 'nekad je i negativna motivacija najbolja motivacija," naglasio je Šego i dodao za kraj poruku svojim kolegama u reprezentaciji:

"Mojim suigračima želim puno uspjeha na Svjetskom prvenstvu i vjerujem da mogu realizirati zacrtane ciljeve!"

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom dvoboji su s Mađarskom, Egiptom i Španjolskom u skupini, a nakon toga slijedi borba u osmini finala na putu prema samoj završnici ovog velikog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • april15.01.2013. u 19:55
    Monopol je prljava stvar ako nema veze sa strukom. Svim rukometašima koji igraju zbog iskrene ljubavi za ovaj sport želim skore promjene u vrhu hrvatskog rukometa. Da napokon svi dobiju svoju šansu.
    april
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 16:14
    Priča da nitko iz Nexa nebi mogao igrati u reprezentaciji je najobičnija laž, mene nitko ne može uvjeriti da je jedan Šunjić toliko lošiji od Alilovića ili Ivića, to su priče, a da ne govorim o glupostima da se na prvenstvo pozivaju iako potencijalni, ali igrači koji odrađuju svoju tek prvu sezonu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 15:44
    Samo sam napisao činjenice, koje neki namjerno ne žele vidjeti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 15:23
    Šego je dobričina zato i je tu gdje je! A prava bi ekskluziva bila ova! Šego nije na prvenstvu zbog jednog "jogurta" koji je to uvjetovao, a ne mislim na G&G.Doduše prvi misli da će time postići bolji rezultat i sačuvati poziciju a drugi ima još jednog iz ergele na prvenstvu!
    Obrisan korisnik
  • april15.01.2013. u 14:16
    I novinar koji je napisao tekst o Marinu razmišlja slično, citiram:Umjesto Marina u Španjolsku je otputovao Filip Ivić, vratar Zagreba. Nama ostaje vječna dilema je li mjesto u reprezentaciji uvjetovano klubom za koji se nastupa i jesu li igrači taoci moćnika koji se na brutalan i nimalo sportski... [više na forumu]
    april