Rukomet

Mocsai: "Naš je cilj bio pripremiti se za utakmicu protiv Hrvatske"

Ante Zovko • utorak, 15.01.2013.
Mocsai: "Naš je cilj bio pripremiti se za utakmicu protiv Hrvatske"

Plus trideset protiv amatera iz Australije bila je priprema rezervnih snaga i odmor onih glavnih za teže dvoboje, priznao je mađarski izbornik Lajos Mocsai poslije utakmice drugog kola Svjetskog prvenstva.

U skupini D Španjolska nije imala problema s Egiptom (29:24), ali izbornik domaćina tražio je uvjerljiviju pobjedu uz uvjerljiviju igru.

Assem Abdeltawab priznaje da je pobjedu bilo nerealno očekivati: "Španjolska je jako zahtjevna momčad. Igrali smo dobro, ali smo izgubili neke lopte i imali mnogo isključenja. Zato nismo mogli parirati španjolskoj momčadi u rezultatu."

Egipat se u 46. minuti približio na 23:20, no serija 5:0 vratila je Španjolce u sigurne vode. Izbornik domaćih Valero Rivera nije bio zadovoljan:

"Znao sam da će pokazati svoje snažne šuteve s lijeva. U prvom poluvremenu momčad je to dobro radila, u drugom smo mi bolje odigrali u obrani i dinamičnije na krilima, ali ne mogu biti zadovoljan drugim dijelom susreta."

Mađarska se, kao i Hrvatska u prvom kolu, prošetala do pobjede protiv Australije dobivši je 43:13. Uz to je odmorila najvažnije igrače, a raspucali su se oni koji inače dobivaju manju minutažu. Bio je to dobar trening za Hrvatsku, kaže Lajos Mocsai, izbornik momčadi koja će se u utorak suprotstaviti Hrvatskoj:

"Nama je bilo najvažnije poštovati protivnika i shvatiti utakmicu ozbiljno. Mislim da Australija i Mađarska imaju različite ciljeve. Naš cilj bio je pripremiti se za utakmicu protiv Hrvatske. Zato smo odmarali nekoliko igrača. Čini se da poslije utakmice nije bilo ozljeda, što je jako bitno."

Szabolcs Szöllösi slaže se s izbornikom da je Mađarska izvukla maksimum iz utakmice takvog tipa: "Utakmica je bila vrlo važna kao priprema za Hrvatsku. Bilo je dobro odmoriti neke igrače i gurnuti u vatru neke druge. Borit ćemo se u našoj sljedećoj utakmici i nadati se da možemo iznenaditi i pobijediti Hrvatsku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 12:59
    lako moguće, makar sve ovisi samo o nama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 12:43
    teško će nas iznenaditi... možemo samo mi sebe iznenaditi...
    Obrisan korisnik