Rukomet

Goluža: "Pripremili smo iznenađenje za Mađare"

Ivana Strahija • utorak, 15.01.2013.
Goluža: "Pripremili smo iznenađenje za Mađare"
Foto: Kristijan Komarica

Posljednje vijesti pred susret s Mađarima stigle su iz hrvatskog tabora u Madridu. Kauboji će se odlučnim susjedima suprotstaviti bez Blaženka Lackovića, no pripremili su posebno iznenađenje.

Nakon Australije i Alžira, Hrvatskoj slijedi konačno zahtjevniji protivnik na svjetskoj smotri. Slavko Goluža sa svojim je izabranicima Mađare dobro proučio: "Čeka nas izuzetno neizvjesna utakmica, Mađari su imali 15 dana priprema više. Mogu reći da su u odličnoj formi, a obrana 6-0 im je čvrsta i s dosta kontakta. U napadu imaju brze lopte, imaju križanja i kretanja te iscrpljuju protivnika, a ono najvažnije je da pritišću svih 60 minuta."

Vremena za pripremu taktike bilo je dovoljno: "Suprotstavit ćemo se sa svojih 6-0 u obrani, i to samo zato što ne želim iscrpljivati igrače. Mogu rotirati svih 60 minuta, ne samo kad loše igraju, nego i kad igraju dobro. Moramo biti pokretljivi i čvrsti u obrani, sve rješavati tim putem i brzim kontranapadima, a u napadu strpljivi i ne srljati. Tražim produženi napad i stopostotnu realizaciju", kaže izbornik.

U igri međutim neće biti Blaženka Lackovića, iako na sreću nije došlo do novog loma prsta: "Rengenska snimka od sinoć pokazala je da je sve u najboljem redu, no malo je natučen prst, sad i nešto više kad se prst ohladio, a javila se i bol. Ne želim ga koristiti sada, pripremat ćemo ga za ono što dolazi. Bila nam je to lekcija. Lacković će biti u sastavu zbog pozitivne atmosfere na klupi, ali igrati sigurno neće."

A za ekipu Lajosa Mocsaija je Goluža pripremio i iznenađenje: "Odlučio sam da ipak igramo 6-0 obranu jer je manje zahtjevna, no prijeći ćemo u 5-1 po potrebi. Pripremili smo za Mađare iznenađenje, isključit ćemo Laszla Nagya, pa da vidimo kakvi su bez njega. On je pokretač svega u mađarskoj ekipi, polukontri, ali i napada na punu zonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 19:33
    Ako mi budemo pravi o Goluži nećemo ni pričati Pun mi je k.rac Goluže samo mi je važna naša reprezentacija!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 19:09
    Da,prije 11 godina,kad je Milković dao otkaz nakon debakla i poniženja na EP u Švedskoj.Tad je dobar dio ljudi ismijavao se s našim rukometom mnogi su čak bili i sarkastični pa i ksenofobni,pa se govorilo kako nijedan normalan trener neće voditi našu reprezentaciju,pa su jedino na to pristali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben15.01.2013. u 18:42
    Goluža pripremio iznenađenje. Prije utakmice ponuditi će ih sa caffe und kolači
    litleben
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 18:35
    10-11??? a zaboravio si prozivanje bože sušeca i rat sa červarom nakon srebra 2009.i stvarno ne mislim da je goluža toliko loš, koliko je jednostavno preskočio par razvojnih stepenica, pa isključivo zbog toga ljudi, uključujući i mene, a kažeš i sam, nikad ga neće do kraja prihvatit, neće imat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 18:19
    Bez obzira što mi Goluža nije drag,i slažem se da je on tu prvenstvo zbog političkih i prijateljskih podobnosti.Samo ću podsjetiti prije 10-11 godina,kako su mnogi pljuvali po "talijanu" Červaru i po njegovom pomoćniku Smajalgiću,pritom brojajući krvna zrnca Irfanu!!
    Obrisan korisnik