Rukomet

Marcin Lijewski se priključuje Poljskoj na Svjetskom prvenstvu

Josip Piršljin • utorak, 15.01.2013.
Marcin Lijewski se priključuje Poljskoj na Svjetskom prvenstvu
Foto: Davor Sajko

Rukometnoj reprezentaciji Poljske ovih će se dana priključiti Marcin Lijewski. Igrač njemačkog HSV-a pomoći će svojoj nacionalnoj momčadi nakon što je "otpao" Mariusz Jurkiewicz.

Poljsku reprezentaciju koja se trenutno nalazi na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj pojačat će Marcin Lijewski, rukometaš HSV-a. Izbornik Michael Biegler pozvao ga je nakon što je Mariusz Jurkiewicz zbog ozljede "otpao" za ostatak turnira.

"Nakon što je Jurkiewicza zadesila ozljeda, naravno da sam bio spreman uskočiti u reprezentaciju. Uvijek sam volio igrati za nacionalnu momčad, a tako će biti i dalje", kazao je desni vanjski Hamburga.

"Imam dosta prijatelja u reprezentaciji koji se mogu osloniti na mene, ali i ja na njih. Još mi samo nekoliko utakmica treba da dođem do brojke od 250 nastupa za Poljsku. To bi bio lijep završetak reprezentativne karijere", rekao je Lijewski.

Poljska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini C gdje se nakon dvije odigrane utakmice nalazi na drugom mjestu. Poljaci su najprije teže od očekivanog svladali Bjelorusiju, a potom nisu imali problema sa Saudijskom Arabijom. Još ih čekaju dvoboji sa Južnom Korejom, Slovenijom i Srbijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!