Rukomet

Kristjansson: "Zaustavili smo Lazarova i to je puno pomoglo"

Lovro Štrbinić • utorak, 15.01.2013.
Kristjansson: "Zaustavili smo Lazarova i to je puno pomoglo"

Island je u najzanimljivijoj utakmici trećeg kola skupine B Svjetskog prvenstva u rukometu svladao Makedoniju, za što je po izjavama aktera ključno bilo zaustavljanje Kirila Lazarova. Rusi i Danci nisu, pak, imali poteškoća sa svojim protivnicima i upisali su očekivane bodove.

Od tri utakmice skupine B najviše pozornosti rukometne javnosti privukao je ogled između Makedonije i Islanda. Na krilima Sigurdssona Islanđani su upisali drugu pobjedu, za što je izbornik Kristjansson posebno istaknuo jednu stvar: "Dobro smo zaustavili Lazarova i to je veoma pomoglo. Bili smo dobri u kontranapadima, a na razini je bio i naš vratar."

"Oni imaju Lazarova i sjajnog vratara, ali znali smo kako ih zaustaviti. Odradili smo dobar posao", potvrdio je i Guojon Sigurdsson, dok Makedonci za poraz najveću krivicu pronalaze u vlastitim greškama.

"Nije to bila lijepa utakmica, napravili smo mnogo tehničkih pogrešaka, a njihov vratar je bio u sjajnom izdanju", riječi su izbornika Makedonije Zvonka Šundovskog, s kojim se složio i Borko Ristovski sljedećom izjavom: "Dobro smo igrali, ali i griješili u napadu. U drugom dijelu smo posustali, a sutra ćemo morati biti bolji."

Rusi nisu imali većih poteškoća protiv Katara, nakon čega je njihov izbornik Oleg Kulešov bio uglavnom zadovoljan: "Tijekom 15 minuta susreta mnogo smo se mučili zbog njihove igre. Borili su se tijekom svih 60 minuta, a za nas je najbolje to što smo završili susret bez ozljeda."

"Borili su se do kraja, iako je naša kvaliteta odlučila ovaj susret. Moramo im čestitati jer su se zaista znatno popravili", potvrdio je i Timur Dibirov, dok je izbornik Katara Borut Maček također bio zadovoljan viđenim. "Odigrali smo dobar susret, zadovoljni smo našom igrom. Svladat ćemo Čile, ne sumnjam u to."

Na kraju programa u skupini B Danci su lagano, u skladu s očekivanjima, došli do novih bodova pobjedom nad Čileom. Ipak, u prvom dijelu Južnoamerikanci su se dobro držali, što je nakon susreta istaknuo i danski strateg Ulrik Wilbek: "Čile nam je otežao stvari, imaju šest ili sedam vrlo dobrih igrača. Napravili smo niz dobrih kombinacija u prvom dijelu i moramo to ponoviti protiv Islanda."

Njegov čileanski kolega također nije imao većih primjedbi na igru svoje ekipe. "Igrali smo protiv impresivne ekipe. U prvom poluvremenu smo bili vrlo dobri, ponosan sam na svoje igrače", rekao je izbornik Fernando Luis Capurro, a Patricio Martinez je dodao: "Ukoliko ne igrate savršeno, teško je pobijediti Dansku. No, na trenutke smo prikazivali dobar rukomet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 00:09
    ali 7 plus za nas!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 00:09
    danci dobri!!
    Obrisan korisnik