Rukomet

Onesta: "Sat vremena je dug period uz ovakvu igru"

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.01.2013.
Onesta: "Sat vremena je dug period uz ovakvu igru"
Foto: EPA

Treće kolo Skupine A Svjetskog rukometnog prvenstva pobjedama su zaključile reprezentacije Tunisa, Njemačke i Francuske. Sastav Claudea Oneste osigurao je šesnaestinu finala, no način na koji se njegova momčad "prošetala" do pobjede zaslužio je mnoštvo kritika. Bez obzira na poraz Argentina se i dalje nada prolasku skupine, dok Crna Gora i dalje čeka svoje prve bodove...

Accambray: "Svatko od nas ima udio u ovoj 'gluposti'"

Francuska reprezentacija slavila je prema očekivanjima i u susretu s Brazilom, koji je uoči početka natjecanja proglašen za autsajdera ove skupine. Navijači aktualnog prvaka zasigurno su od svojih ljubimaca očekivali dodatno poboljšanje gol razlike, no večeras to nije bio slučaj. Iako su novi bodovi izboreni, neke nove kombinacije i taktike isprobane, Claude Onesta nije bio zadovoljan načinom na koji se postavila njegova momčad. Od starta, kaže izbornik Francuske, njegovi su igrači "igrali u hodu".

Jordi Ribera: "Vrlo sam zadovoljan našom igrom iako smo izgubili. Odigrali smo dva različita poluvremena i ono drugo smo bili bolja reprezentacija. Razlika u ta dva perioda bio je Thierry Omeyer. Posebno sam zadovoljan izdanjem u obrani. Ovo će nam biti od pomoći u dvije finalne utakmice."

"Nema se nakon ovakve utakmice puno toga pametnog za reći. Osim da je sat vremena dug period ako vam prolazi na ovakav način. Svaki put želimo i nadamo se punom angažmanu, a ovoga smo puta igrali u hodu, bacali lopte bez ikakvog smisla, nije bilo dovoljno koncentracije, volje i predanosti. Nismo ponosni na ovu pobjedu, žao mi je zbog ovakvog odnosa, nismo dovoljno respektirali protivnika. Dajemo obećanje da ćemo već sutra biti bolji."

Kritički se na izdanje u trećem kolu osvrnuo i William Accambray. "Utakmica je ovo u kojoj smo potrošili i izgubili previše lopti, u kojoj smo promašili previše prilika i skupili puno krivih dodavanja. Svatko od nas imao dio svoje odgovornosti u ovoj 'gluposti'. Ovo je utakmica koju trebamo što prije zaboraviti." Pivot Sorhaindo morat će obaviti dodatne preglede nastradalog gležnja, ali kako sam kaže ne vjeruje da je ozljeda teže naravi.

Gallardo: "Naše su šanse s Tunisom, ne Francuskom"

U po mnogima najzanimljivijoj utakmici trećeg kola u ovoj skupini do nova je dva boda stigla reprezentacija Njemačke. Izabranici Martina Heubergera svladali su Argentinu rezultatom 31:27 i tako zaboravili, kako su sami okarakterizirali, "sramotan" poraz od Tunisa. Iako igra u prvom poluvremenu protiv Brazila, a posebno u spomenutom susretu drugog kola nije bila na očekivanoj razini, njemački se izbornik niti u jednom trenutku nije okrenuo kritikama.

"Za mene je danas moja momčad svih 60 minuta pokazala veliku borbenost i prikazala se u dobrom izdanju. Igra me zadovoljila, a posebno tu mislim na našu brzinu. U svakom slučaju, pobjeda je apsolutno zaslužena. Znali smo da su Argentinci jaki jedan na jedan stoga nam je obrana bila na velikim iskušenjima", kratak je u svom komentaru bio Heuberger, dok vratar Carsten Lichtlein nije želio posebno isticati svoje zasluge na putu do ove pobjede. "Nije mi bitno kada i koliko na koliko dugo dobijem priliku. A jednako tako nije mi bitno ni tko je od nas na kraju najbolji jer najvažniji cilj su svakome od nas bodovi."

Argentina nakon tri utakmice na kontu drži dva boda, baš kao i Brazil, i time zadržava nade u prolaz stoga ne čudi što su se svi u njenim redovima već nakon dvoboja s Njemačkom okrenuli idućim ispitima. Točnije onom posljednjem protiv Tunisa. "Naše nade i dalje žive. Nismo igrali loše, razliku u svoju korist Njemačka je napravila u trenucima kada se utakmica morala prelomiti na jednu ili drugu stranu, i ja nemam razloga za nezadovoljstvo. Ponavljam, igrali smo dobro, a svjesni smo da su naše šanse u utakmici s Tunisom, ne Francuskom", mišljenja je Eduardo Gallardo.

Portes: "Obje su momčadi mogle do pobjede"

Do druge je pobjede u utorak stigla i reprezentacija Tunisa. Afrički predstavnik svladao je Crnu Goru koja je tako upisala i svoj treći poraz. "Ždrijeb nam je u prva dva kola donio najozbiljnije protivnike u skupini i svjesno smo se posebno pripremali za ovaj dvoboj jer je za nas značio pravi ulazak u Prvenstvo. Ovo je bila prva utakmica u kojoj bi imali što izgubiti. U ključnim trenucima snašli smo se bolje, ali moram priznati da igra nije tekla onako kako sam zamišljao. Crna Gora je bila vrlo dobra u obranu, u utakmici u kojoj su obje momčadi mogle do pobjede ona je na sreću otišla na našu stranu, ali ne možemo biti zadovoljni zbog ozljede Bannoura", konstatirao je Alain Portes nakon dvoboja u kojem je zbog loma prsta izgubio jednog od svojih najvažnijih igrača.

Sastav Zorana Kastratovića debitant je na velikim natjecanjima, a i nakon trećeg kola ostaje mu zadatak osvojiti svoje prve bodove. Obranu koju je pohvalio izbornik Tunisa predvodio je Rade Mijatović čije se predstave Kastratović posebno dotaknuo. "U prvom dijelu smo se bolje snašli od našeg protivnika i ono je moglo završiti pozitivnije za nas da nije bilo nestrpljivosti u napadu. Na golu je blistao Rade Mijatović, no nažalost u napadu nismo uspjeli proći kroz sredinu i tako podijeliti lopte tamo gdje je trebalo. U idućim susretima najvažnije je da ne pravimo greške koje smo danas radili." Na izbornikove riječi nadovezao se i Roganović: "Igrali smo bolje u odnosu na prve susrete, ali smo u samoj završnici napravili previše pogrešaka. Možda je razlog što nemamo dovoljno iskustva na ovakvim natjecanjima."

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Tunis27:25Crna Gora
Njemačka31:27Argentina
Francuska27:22Brazil
1Njemačka 5148:126+228
2Francuska 5154:124+308
3Tunis 5123:12306
4Brazil 5122:127-56
5Argentina 5116:138-222
6Crna Gora 5117:142-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Tunis27:25Crna Gora
Njemačka31:27Argentina
Francuska27:22Brazil
1Njemačka 5148:126+228
2Francuska 5154:124+308
3Tunis 5123:12306
4Brazil 5122:127-56
5Argentina 5116:138-222
6Crna Gora 5117:142-250

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 09:35
    ne mogu se francuzi više 'šetati' kao nekada protiv ovakvih ekipa! stare....i to se vidi! ne bojim se ja njih, nego naše mentalne blokade, kada igramo protiv njih i Oneste na klupi, koji je za golužu profesor! s druge strane....u našoj repki je i dosta novih igrača, koji nisu igrali protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik