Rukomet

Rivera: "Imamo jako dobar osjećaj pred početak naše iduće utakmice"

Damir Žbulj • srijeda, 16.01.2013.
Rivera: "Imamo jako dobar osjećaj pred početak naše iduće utakmice"
Foto: Dario Dodić

Španjolski rukometaši su, poput Hrvatske, u prva tri kola upisali tri pobjede, ali njih tek očekuje dvoboj s Mađarima, koji je na rasporedu u četvrtak. Australiju su u utorak pregazili 'kao plitak potok', ali španjolski izbornik ima dobar osjećaj pred njihove dvije nateže utakmice u skupini...

Španjolska je razmontirala Australiju s 40 pogodaka prednosti. Postigli su im 51, a primili samo 11 i ta utakmica sigurno ne može biti mjerilo forme njihovih reprezentativaca. Izbornik Valero Rivera odmarao je Šterbika, Aguinagaldea, Sarmienta i Alberta Entrerriosa, no, ostatak ekipe profesionalno je i bez popusta prema protivniku odradio svoj posao pred domaćim navijačima.

U četvrtak ih očekuje dvoboj s Mađarima, prije nego u subotu natjecanje u skupini D zaključe derbi susretom s Hrvatskom: "Neki igrači znali su da će protiv Australije dobiti više minuta na terenu, a bilo je pitanje hoće li to vrijeme iskoristiti na pravi način. Mogu biti zadovoljan kako su igrali i Ruesga, Montoro i Antonio Garcia. Ne samo da je bilo dobro, nego je bilo odlično," naglasio je španjolski strateg.

Španjolac Carlos Ruesga odigrao je dobru utakmicu, zabio i pet pogodaka te je pred Mađare poručio: "Ovo je bio trening za naredne dvije utakmice. Morat ćemo igrati dobro i u obrani, ali i napadu kako bi svladali Mađare i Hrvate, no, svi s nestrpljenjem očekujemo te utakmice."

"Teško je komentirati igru ekipe protiv ovako slabe momčadi, ali možemo zaključiti da smo ispunili sve naše ciljeve koje smo zacrtali pred početak. Zadržali smo dobar intenzitet, igrali su igrači koji inače dobivaju manje minuta. Bila je to iz tog kuta jako dobra predstava."

Španjolska se pripremala i za Mađare u četvrtak, ali i Hrvate u subotu pa su kombinirali svoje dvije obrambene strategije. Igrali su i 6-0, ali i svoju 5-1, gdje je prednjeg igrao mladi krilni igrač Barcelone Aitor Arino, koji je priliku dobio tek nakon ozljede Cristiana Ugaldea.

"Imali smo prilike kombinirati naše obrane, ali nije isto igrati protiv Australije kao i protiv Mađarske. Međutim, jasno je kako je Arino odigrao jako dobro i kako je stvarao mnogo problema za suparničke igrače," zaključio je izbornik te suptilno najavio taktiku s kojom će se suprotstaviti Mađarima i poručio:

"Imamo jako dobar osjećaj pred početak naše iduće utakmice!"

Australci nakon utakmice nisu imali puno za dodati: "Španjolska je bila najjači suparnik protiv kojeg smo ikad igrali," naglasio je jedan od njihovih najboljih igrača Fletcher, dok je izbornik Ramadani dodao: "Za nas je ovo bila dobra škola, samo se nadam da će ovi nastupi na SP pomoći kako bi se ovaj sport razvio u našoj zemlji. Ogromna je razlika između europskog rukometa i onog što se igra o Oceaniji."

Abdeltawar: "Mladi smo, ali nadam se da ćemo u idući krug"

U sjevernoafričkom derbiju, koji je mogao jednoj od reprezentacija odškrinuti vrata drugog kruga, Alžir i Egipat odigrali su susret bez pobjednika i tako su i jedni i drugi produljili svoje nade u prolaz skupine. Zbog bolje gol razlike u prednosti su Egipćani, koji su i vodili većinu susreta protiv Alžira da bi u neizvjesnoj završnici prokockali pobjedu.

Assem Abdeltawar egipatski izbornik, koji već razmišlja o susretu s Hrvatskom u četvrtak, ovako je komentirao susret: "Ovo je bio klasični dvoboj dviju afričkih reprezentacija. Bio je to pravi derbi i bilo je teško odigrati, kako taktički tako i mentalno. Igrali smo odlično u prvom dijelu, ali u nastavku nam je ponestalo momčadskog duha. Motivirani Alžirci su to iskoristili, pogotovo s krila."

"Zadovoljan sam ipak, mlada smo ekipa, nismo imali previše vremena za pripremu. Nadam se ipak da možemo do drugog kruga i osmine finala."

Alžir iduću utakmicu igra s Australijom, gdje će pokušati popraviti svoju gol-razliku, no u posljednjem kolu snage će odmjeriti s Mađarima. Protiv velikog afričkog rivala Egipta u posljednjih 20-ak minuta nadoknadili su zaostatak od pet pogodaka, izvukli su bod, što im je sigurno podiglo atmosferu u ekipi pred ključne dvoboje u skupini:

"Slabo smo otvorili utakmicu protiv Egipta. Bili smo nervozni, ali smo se u nastavku jako popravili. Šteta zbog nekih vratnica, mogli smo na kraju i slaviti. Egipat je ipak u boljoj poziciji zbog bolje gol-razlike, ali mi ćemo dati stvarno sve od sebe u posljednje dvije utakmice pa ćemo vidjeti," naglasio je alžirski izbornik Salah Bouchekriou.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 22:07
    nekako njušim da bi se Španjolci mogli nasukati.... ako ne na Mađarima, onda na nama. Jedna stvar se povlači kroz SVE naše reprezentacije - protiv slabih igramo taman koliko nam treba, a protiv jakih se napalimo i damo sve od sebe. Dok neke druge momčadi (prvenstveno Šveđani i Danci), slabije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10816.01.2013. u 18:50
    @ pleni i seedorf potpišem šta je pleni rekao. Vidjet ćemo drugu Madarsku protiv Španjolske. Jedino ako misle taktirati i špekulirati da će im treće mjesto biti dosta, onda će im lako dati tekmu.
    narada108
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 14:22
    @seedorf 123....imaju mađari itekako širinu....samo su u tekmu s nama ušli 'lako ćemo...nema im balića...a ni lac neće igrati'!nemaju pivota:)? nisi vidio kako nam je 5 golova (iz isto toliko šuteva) zabio u 2 poluvremenu njihov pivot?a i zubai je radio dosta problema u prvom.krila su im... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH16.01.2013. u 14:05
    Australci na svakom prvenstvu govore o nekakvom razvoju rukometa kod njih ali nikako da se pomaknu sa mrtve točke. Mislim da bi bilo bolje da svoje mjesto prepuste nekom drugom a ako baš žele igrati SP za njih treba primjeniti nekadašnju nogometnu taktiku; dodatne dvije utakmice protiv... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 11:56
    madjare bi oni morali srediti jer madjari nemaju sirinu,nemaju klasu osim lasla nađa i gabora ćasara,nemaju pravog pivota,nemaju krila koja u svakoj utakmici mogu dat kao kod nas cupic i tako dalje,spanjolci imaju sirinu imaju publiku iza sebe i to oni moraju dobiti,dok sa nama ce bit nadam se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik