Rukomet

Goluža: "Lacković je dobro, no ne želimo riskirati, zasad se njegov izostanak ne osjeća"

Ivana Strahija • srijeda, 16.01.2013.
Goluža: "Lacković je dobro, no ne želimo riskirati, zasad se njegov izostanak ne osjeća"
Foto: Dario Dodić

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon tri utakmice Svjetskog prvenstva ima na kontu maksimalni broj bodova, a cilj je u istom ritmu i nastaviti s natjecanjem.

U utorak je Hrvatska odigrala svoju najbolju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu, a izbornik Slavko Goluža kaže da je za to zaslužna opuštenost i sigurnost u glavama igrača: "S velikim smo respektom ušli u utakmicu, znamo kakva je mađarska reprezentacija i kako su igrali do sada. Želja nam je bila da damo sve od sebe bez nekakvog posebnog pritiska i bez razmišljanja o rezultatu."

Drago mu je što se njegova ideja jasno vidjela na parketu: "Moja je vizija bila da svi igraju, da držimo tempu, mislim da smo uspjeli. Vidi se zajedništvo na terenu, a fascinirao me jedan detalj: kad se Vuković bacio za loptom koja mu je bila na tri-četiri metra. To je ono što tražim od igrača, da se bacaju na glavu, to će ljudi na kraju prepoznati."

Goluža: "Lacković je na poštedi, ne želimo ništa riskirati. Bio je to samo udarac, no i kad se zdravi prst udari ima boli. Sve u svemu, on se sad oporavlja, ali nema razloga da bude na tribini, njegova pozitivnost nam mnogo znači na klupi. Zdravstvena ekipa odlučuje kad će biti spreman, a ja ću potom odlučiti hoće li i kad će igrati. Tu su Stipe i Bičanić, oni imaju moje povjerenje i igraju dobro, raspoloženi su, a još se za sada ne osjeti izostanak Lackovića."

Idući izazov za Kauboje je Egipat, u četvrtom kolu skupine D. Goluža upozorava kako su Egipćani daleko od bezazlenih: "Egipatski rukomet je našim ljubiteljima sporta mahom nepoznat, no treba znati da je to jako dobra reprezentacija, koja je k tome pobijedila Srbiju šest razlike u Srbiji i koja je bila sa Španjolcima u egalu do 52. minute. Zaslužuje veliki respekt i ta će nam utakmica sigurno biti mnogo teža nego ona protiv Mađarske."

No, i za takve postoji "lijek", a taktika se priprema: "Egipćani igraju duboku 3-2-1 obranu, čvrsti su, agresivni i igraju do granice isključenja. Plus, još pritišću, vuku kontru, i to će nas dosta potrošiti. No, i u ovoj utakmici će igrati svi, dijeliti minutažu i pokušati postići što više lakih pogodaka. Nećemo riskirati duele i povrede."

Nakon Egipta u četvrtak, petak je opet dan odmora za reprezentacije u skupini D, a potom slijedi najvažnija utakmica ove faze Prvenstva, protiv Španjolaca: "Utakmica sa Španjolskom odlučivat će o poziciji. Španjolci su dobro pripremljeni, a vraća im se Alberto Entrerrios, dosta su dobili na toj poziciji lijevog beka. Visoki su, dobri u obrani, postižu mnogo pogodaka, slični su nama. Ne treba zaboraviti, na golu imaju Šterbika."

Iako su trenutno posvećeni Egiptu, Hrvati polako razmišljaju i o strategiji za utakmicu protiv domaćina Prvenstva: "Trebat ćemo produžiti loptu, raširiti ih, unutarnju četvorku izbaciti iz ravnoteže i okomito ići na gol, to je pravi recept."

Utakmicu protiv Egipta Hrvatska igra u četvrtak 17. siječnja od 21.15 sati, dok protiv Španjolske Hrvati igraju u subotu 19. siječnja od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 12:00
    između emocija i argumenata uvijek biram argumente...a oni su neumoljivi Hrvatska igra brže bez Balića,Hrvatska igra čvršće bez Balića ,Hrvatska danas je potentna i perspektivna...Hrvatska više nije "kaubojska" reprezentacija,Hrvatska je odgovorna ,čvrsta ,uigrana i kompaktna momčad..nedostatak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 22:28
    @hefest - ima istine u ovome sto je srojovođa napisao. ne vidim da je igdje napisao da je itko od njih bolji od balica. ali nekoliko stvari jeste jasno - dok je balic u ekipi, duvnjak vjerojatno ne moze prerasti u alfu i omegu ekipe, a za njegovu kvalitetu bitno je i to samopouzdanje. dalje, balic... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 21:39
    ti ili si potpuni idiot ili nemas pojma o rukometu..kakve si ti gluposti izlupeto to ne bi reklo ni dijete od 3 godine..usporediti jednog balica sa nekim duvnjakom, bicanicem ili kopljarom je ravno recenici da je modric bolji igrac od messija..duvnjak ce biti vodonosa balica dok je god ziv jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 21:38
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2013. u 21:22
    Nije Goluža ništ detektiral, nemojte biti tako naivni, sve je to napravljeno prema direktivi Gobca, meni je nelogično kako jedna malo bolja utakmica može uzdići Golužu u nebesa, smirimo strasti da nebude prizemljenje ko na OI-u, a ovaj cirkus sa Balićem je Gobac kriv koji ga je u svojoj maniri... [više na forumu]
    Obrisan korisnik