Rukomet

Mocsai: "Hrvatska je bolja od nas, znali smo i ranije da su oni i Španjolci klasa iznad"

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2013.
Mocsai: "Hrvatska je bolja od nas, znali smo i ranije da su oni i Španjolci klasa iznad"
Foto: EPA

Mađarski izbornik Lajos Mocsai nakon poraza od Hrvatske morao je priznati da je Hrvatska jednostavno bolja reprezentacija. Za svoju reprezentaciju smatra da je napravila previše pogrešaka i razloge poraza vidi upravo u tome...

Nakon poraza protiv Hrvatske 30:21, Mađari više nisu bili onako dobro raspoloženi kao uoči dvoboja. Sve najave kako će upisati pobjedu vrlo brzo su se pokazale teško ostvarivima, Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu i mađarskom izborniku Lajosu Mocsaiju nije preostalo ništa osim da čestita na zasluženoj pobjedi.

"Hrvatska je odigrala odličnu pokretljivu obranu i u svim elementima igre nas je nadigrala. Naš cilj ostaje isti, proći u osminu finala, znali smo da su Hrvati i Španjolci klasa iznad, ali sam uvjeren da ćete u nastavku Prvenstva vidjeti pravo mađarsko lice."

Mocsai je imao najveće zamjerke na broj pogrešaka.

"Teško smo igrali protiv njihove obrane, međutim najviše me iritiraju brojne pogreške koje smo napravili. Snimka ovog susreta će nam jasno pokazati gdje smo radili najveće pogreške, nedopustivo je da protivniku prodamo toliko lopti. Hrvatska je jača i bolja momčad, ali rezultat ne oslikava istinsku razliku. U našoj reprezentaciji ima itekako puno kvalitetnih igrača na koje možemo uvijek računati. Nema straha za budućnost našeg rukometa", smatra Mocsai.

Jedan od onih što su podbacili bio je Gabor Csaszar od kojeg se očekivalo puno više. On također smatra da su izgubljene lopte bile najveći problem.

"Hrvatska je odigrala jako, jako dobru obranu. Bili smo im idealan protivnik za razvijanje njihove igre, previše lopti smo izgubili. Igrali smo na dugačke napade, no kada je trebalo završiti napad, mi smo gubili lopte."

Gergö Ivancsik se slaže s izbornikom i Csaszarom.

"Dobro smo krenuli u utakmicu, odlično smo se borili, no onda se nešto dogodilo i stali smo. Hrvatska je preuzela potpunu dominaciju i glatko nas je pobijedila. Pogreške koje smo radili su nedopustive, moramo ovaj meč izbrisati iz glave i okrenuti se Španjolskoj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 16:21
    neka samo naši pobijede Španjolce, za ostalo ćemo lako....
    Obrisan korisnik
  • nido17.01.2013. u 12:38
    Mađari imaju komplexe i strah od Hrvatske isto ko sto Hrvatska ima od Francuza!
    nido
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 09:23
    trgnut će se oni protiv španjolaca i dobro ih namučiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 09:01
    samo vi pobijedite španjolce,,,
    Obrisan korisnik