Rukomet

Heuberger: "Ponosan sam na našu današnju predstavu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.01.2013.
Heuberger: "Ponosan sam na našu današnju predstavu"
Foto: EPA

Francuska i Argentina odigrale su treći međusobni dvoboj u kratkom periodu i on je baš poput ranijih završio istim ishodom. Argentinski sastav zaigrao je bez Diega Simoneta, a problema s ozljedom imali su i Tunižani koji su neočekivano izgubili od Brazila. U dvoboju dvije europske momčadi uspješnija je bila Njemačka čime je Crna Gora ostala na početnoj nuli...

Gallardo: "Diego Simonet pošteđen zbog ozljede"

Za razliku od dvoboja s Brazilom francuska je utakmicu četvrtog kola s još jednim južnoameričkim sastavom shvatila ozbiljnije. Iako su zaigrali bez pivota Sorhainda na čijoj su se poziciji tijekom susreta izredali mnogi njegovi suigrači, francuski su reprezentativci u prvom poluvremenu bili efikasniji i u napadu i na obrani. "Argentina je naša prijateljska reprezentacija, ali mi smo danas od starta morali zaigrati na taj način samo da izbrišemo dojam iz prethodnog susreta. Nadam se da će u posljednjem susretu Argentina slaviti", kratak je bio francuski izbornik Claude Onesta.

Kapetan Jerome Fernandez upisao je dana 350. nastup, a nakon dvoboja bio je zadovoljan izdanjem u napadu. "Današnjih 60 minuta bilo je 60 minuta kvalitetne i efikasne igre u napadu. U nastavku obrana nije bila toliko dobra kao u prvoj polovici, ali to je normalno u ovakvim dvobojima s puno izmjena i nakon četiri utakmice u pet dana." Michael Guigou najzadovoljniji je pak pristupom. "Nakon argentinskih izdanja protiv Njemačke i Crne Gore bilo je najvažnije ovu utakmicu shvatiti vrlo ozbiljno. Uspjeli smo pronaći načina za razigravanje Honrubije i mene, to će nam koristiti u budućnosti."

Nakon treće utakmice u dva tjedna protiv istog protivnika, argentinski izbornik Eduardo Gallardo bio je kratak u izlaganju svojih dojmova. "Francuska je najbolja momčadi ikada u povijesti ovog sporta i užitak je igrati protiv njih iako ih je nemoguće pobijediti. Prvo je poluvrijeme za njih bilo sjajno, dok sam vrlo zadovoljan našom igrom iz drugog dijela. Bio je to zanimljiv period. Diego Simonet nije nastupio zbog ozljede koju je zaradio, a imao je i problema na pripremama stoga ga nismo željeli forsirati u utakmicu koju je bilo teško dobiti."

Pfahl: "Protiv Francuza bez pritiska"

Crna Gora i u svom četvrtom pokušaju nije uspjela stići do prvih bodova, ili barem boda na prvom velikom natjecanju na koje se plasirala. Iako su igrači Zorana Kastratovića u kvalifikacijama slavili protiv današnjeg protivnika, Njemačka im večeras nije dopustila da razviju svoju igru. "Njemačka je odigrala vrlo dobru utakmicu, odlično su se pripremili za nju. Niti u jednom trenu nismo mogli zaigrati onako kako znamo. Bilo nam je teško igrati protiv njihove 6-0 obrane, a u napadu su imali nekoliko opcija koje su jednako dobro igrali. Sutra nam je zadnja prilika da se od Prvenstva oprostimo s bodovima."

Adrian Pfahl također se složio da su vratar i obrana bili prevaga, a takvo izdanje u defenzivi gurnulo je Nijemce u mnoge kontranapade gdje su oni vrlo rijetko griješili. Dodao je i to da vjeruje kako će protiv Francuske u susretu za prvo mjesto igrati bez ikakvog pritiska. "Bila je ovo teška utakmica za obje momčadi. Dva su nam boda bila bitna zbog činjenica da zadnjom pobjedom možemo zasjesti na vrh skupine. Naša obrana je bila odlična, naše kontre ubojite. Ponosan sam današnjim izdanjem svoje momčadi", nadodao je i izbornik Martin Heuberger.

Portes: "Umorni nakon prošle tri utakmice"

Iako su dvoboj protiv Francuske u trećem kolu očekivano izgubili, brazilski reprezentativci ostavili su vrlo dobar dojam i upravo kako je Jordi Ribera nakon tog dvoboja rekao, donijelo im je to samopouzdanje za iduće izazove. Prvi po redu u borbi za nastavak natjecanja bio je Tunis. Pobjeda je protiv svih procjena otišla na stranu južnoameričkog predstavnika koji na posljednjoj svjetskoj smotri nije osvojio niti bod.

"Ne mogu ne biti zadovoljan zbog naše igre i zbog bodovnog stanja. Morali smo vjerovati da ovo možemo, tako je i bilo i protiv jedne vrlo nezgodne momčadi. Istina je da nam je ozljeda njihovog igrača pomogla, ali jednako tako bila je odlična i obrana. Baš kao i protiv Francuske i danas je ona ostatku kadra davala samopouzdanje", otkrio je Ribera svoja razmišljanja nakon dvoboja.

Izbornik Tunižana Alain Portes nakon čestitke protivničkom sastavu otkrio je što je prema njegovoj procjeni stvaralo najveće probleme njegovim igračima. "Želim čestitati Brazilcima na pobjedi do koje su došli kroz bolju igru u svim njenim fazama. Osim toga, njihova je taktika bila bolja, dok je naša obrana u odnosu na ranije dvoboje bila manje čvrsta. Naši su protivnici večeras igrali brzo, bilo dobro organizirani dok su nas umorile prethodne tri utakmice."

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Brazil27:22Tunis
Njemačka29:21Crna Gora
Argentina23:35Francuska
1Njemačka 5148:126+228
2Francuska 5154:124+308
3Tunis 5123:12306
4Brazil 5122:127-56
5Argentina 5116:138-222
6Crna Gora 5117:142-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Brazil27:22Tunis
Njemačka29:21Crna Gora
Argentina23:35Francuska
1Njemačka 5148:126+228
2Francuska 5154:124+308
3Tunis 5123:12306
4Brazil 5122:127-56
5Argentina 5116:138-222
6Crna Gora 5117:142-250

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!