Zimski sportovi

Letang: "Tko bi pomislio prije četiri sezone...", Kostović: "Možda nam je Letang podigao moral"

Borna Rupnik • subota, 19.01.2013.
Letang: "Tko bi pomislio prije četiri sezone...", Kostović: "Možda nam je Letang podigao moral"
Foto: Davor Sajko

Pobjedom nad Villachom Medveščak je osigurao drugo mjesto na tablici EBEL-a nakon prvog kruga, a poseban je pljesak u Areni dobio kapetan Alan Letang, koji je proslavio 200. utakmicu u plavom dresu...

Alan Letang vratio se na led nakon nekoliko propuštenih utakmica. Dvoboj s Villachom, koji je završio pobjedom zagrebačkih Medvjeda 5:2, ujedno je bio i njegov jubilarni 200. nastup za momčad koju vodi kao kapetan.

"To je lijepo. Tko bi pomislio prije četiri sezone da ćemo pričati o mojoj 200. utakmici, u zagrebačkoj Areni. Napravili smo brojne dobre stvari i puno smo napredovali. Drago mi je da sam dio toga", izjavio je Letang, prenose Medveščakove stranice.

Naravno, nije zaboravio ni na dobar rezultat protiv trećeplasiranih Austrijanaca: "Osigurali smo drugo mjesto, što je velika stvar za nas. Dodatni će nam bodovi pomoći u međurundi".

Vodeći pogodak za Medveščak, nakon samo 45 sekundi igre, postigao je Dario Kostović. S obzirom na neprekinutu tradiciju "kada Kostović zabije, Medveščak pobjeđuje", mnogi su u šali zaključili kako nastavka utakmice nije trebalo ni biti.

"Čim sam zabio, prošlo mi je to kroz glavu, a u pauzi nakon prve trećine dečki su mi u svlačionici rekli da smo pobijedili već u 45. sekundi kada sam zabio taj gol te da sada možemo hladiti noge", s osmijehom je poručio napadač hrvatskog predstavnika u EBEL-u.

Nekoliko je riječi posvetio i boljoj igri Medveščaka, nakon razočaranja na otvaranju Arena Ice Fevera i neplaniranog poraza od Innsbrucka (2:3).

"Ne znam zašto smo igrali toliko bolje nego protiv Innsbrucka. Možda nam je Letang podigao moral jer je on pravi lider, kapetan koji točno zna kako nas motivirati", rekao je Dario Kostović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 16:03
    svaka cast kapetanu alanu letangu. naklon do poda. to je pravi "zagrebacki / domaci decko" i samozatajni profesionalac koji stvarno daje sve od sebe za klub i vise nego posteno zaradjuje svoju placu a ne samo tamo obican umisljeni ego pozer kojemu i krivo savinuta dlacica na kur*u smeta.on kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 15:15
    čini mi se da bi Letang, jednom kad završi igračku karijeru, mogao biti dobar trener
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 11:14
    konačno povezane dvije dobre partije-Sretno dalje u Plej ofu
    Obrisan korisnik