Rukomet

Zagrebaši u punom jeku priprema za nove europske i regionalne pothvate krenuli s test utakmicama

Zvonka Keliš • subota, 19.01.2013.
Zagrebaši u punom jeku priprema za nove europske i regionalne pothvate krenuli s test utakmicama
Foto: Davor Sajko

Momčad CO Zagreba, iako desetkovana kako po pitanju igrača tako i trenera, vrijedno se sprema za nove europske i regionalne pothvate koji slijede odmah nakon povratka reprezentativaca iz Španjolske. Naporni treninzi i uigravanja za ono što ih očekuje ovoga su petka kulminirali u pripremnom susretu s Dubravom koja je uspješno svladana s pet pogodaka razlike.

U vrijeme kada su oči svih rukometnih zaljubljenika usmjerene ka Španjolskoj i svjetskoj smotri koja se ovih dana na tamošnjem tlu dobrano zahuktava, 11 preostalih igrača RK CO Zagreba, potpomognutih mlađim snagama 1994. godišta te povratnikom s reprezentativnih priprema Josipom Valčićem, vrijedno korača parketom dvorane Kutije šibica te se priprema za ono što ih očekuje za koji tjedan.

Pod trenerskom palicom Andrije Nikolića te kondicijskog trenera Marina Krespija Zagrebaši vraćaju snagu te se polako, ali sigurno uigravaju za ono što ih već 9. veljače očekuje na europskom tlu, naime, u Zagreb stiže neugodan Dinamo Minska nakon čega ekipa Zagreba kreće u nove regionalne pohode, naime, tri dana kasnije snage trebaju odmjeriti sa slovačkim Tatran Prešovim.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Ugodna i dobra vijest za cijelu momčad pa tako i stručni stožer koji je u Španjolskoj jest i potpuni povratak treninzima mladog Luke Šebetića koji se dobro oporavio nakon operacije ramena te će zasigurno biti od velike pomoći svom kolegi na poziciji desnog vanjskog, Luki Stepančiću, kao i cijeloj momčadi u izazovima koji slijede za ovu ekipu.

Nakon Dubrave put u Velenje

Kako pripreme za nastavak sezone uvijek sa sobom nose i test utakmice vrijeme je nakon nepuna dva tjedna bilo da se provjeri i kakvo je stanje u momčadi te je tako u zagrebačku Kutiju šibica stigla ekipa Dubrave koja je dobro namučila svog suparnika. Naime, igrači Dubrave bolje su otvorili susret te su poveli 5:4 i 7:5 da bi ubrzo njihovo vodstvo poraslo i na 11:6. Nisu dobro tada stajali mladi Zagrebaši, počeli su zaostajati i po pet pogodaka da bi se do isteka 30. minute ipak posložili te na predah otišli sa samo minus jedan (18:19).

Zanimljivije je, pak, bilo u nastavku kada Zagrebaši nastavljaju u dobrom ritmu te uspijevaju sustići rukometaše Dubrave. Nije potom trebalo mnogo da bijelo-plavi povedu te počinju graditi svoju prednost. Nakon 29:28 nije dugo trebalo čekati na 38:33 da bi na koncu ovaj pripremni susret završio s pet razlike za domaćina (40:35).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Marko Matić sa sedam postignutih pogodaka, njih šest je dodao mladi Lovro Mihić, dok je najbolji kod Dubrave bio Antonio Kovačević s osam golova, njih također šest zabio je Domagoj Pavlović, a tri je puta mrežu zatresao i Zagrebaš na posudbi u redovima Dubrave, Ante Kaleb.

Pred rukometašima Zagreba nastavak je treninga i priprema za nove europske i regionalne pothvate, ali ih u sklopu njih očekuju i novi pripremni ogled, već sljedećeg tjedna onaj s ekipom Gorenja Velenja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!