Rukomet

Rutenka: "Možemo pobijediti i Hrvatsku"

Sportnet • nedjelja, 20.01.2013.
Rutenka: "Možemo pobijediti i Hrvatsku"

Hrvatsku reprezentaciju u osmini finala Svjetskog prvenstva u Španjolskoj dočekuje reprezentacija Bjelorusije. Bjelorusi su, porazivši ekipu Saudijske Arabije 33:15, osigurali prolaz dalje kao četvrti u skupini C iza reprezentacija Slovenije, Srbije i Poljske.

Izbornik Bjelorusije Jurij Ševtsov osvrnuo se na utakmicu Bjelorusije i Saudijske Arabije: "Vrlo sam zadovoljan današnjom utakmicom. Bilo nam je važno ući u sljedeći krug natjecanja. Sada su nam misli usmjerene samo na pripremu za osminu finala."

Bjeloruske novinske agencije Belarus Segodnja i BelTA izvještavaju kako će se njihova reprezentacija u osmini finala boriti protiv Hrvatske, koja je u svojoj skupini pobijedila sve, čak i Španjolsku koja igra na domaćem terenu i time zauzela prvo mjesto D skupine.

Sergej Rutenka komentirao je za službenu internetsku stranicu Svjetskog prvenstva: "Naš je cilj bio proći među najboljih 16 reprezentacija svijeta." Iako su time ostvarili svoj zadatak, Rutenka dodaje: "Ne predajemo se. Možemo pobijediti i Hrvatsku."

Telegraf pak izvještava kako su igrači Jurija Ševtsova unatoč mnogim naporima uspjeli ući u top 16. Znaju da im slijedi težak protivnik, ali to ih ne brine toliko jer su sretni zbog pobjeda koje su već ostvarili. Ionako nema mnogo takvih sretnih događaja na rukometnim smotrama u povijesti bjeloruske reprezentacije.

tekst: Petra Bičanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg20.01.2013. u 21:43
    Ne mozete! Oklada?
    interreg
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 21:02
    Sportski je nadati se - uostalom, u Portugalu 2003. izgubili smo od Argentine... (doduše, bilo je to prvo kolo i poraz nije značio ništa i poslije smo sve utakmice pobijedili...). Ali, hoću reći da smo mi bili te 2003 izazivači (istina, imali smo bolju kvalitetu - realno - nego Bjelorusi danas... )
    Obrisan korisnik
  • narada10820.01.2013. u 19:31
    Malo morgen ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 18:31
    ti i koja vojska???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 16:58
    Sportski je boriti se...ali objektivno ovo je kao Red Bull i HRT-Cosworth u F1. Ako nas ne zadesi neki kvar ostaviti ćemo ih 2 kruga iza sebe...
    Obrisan korisnik