Košarka

Tabak ruši rekorde na klupi Caje Laboral

Lovro Štrbinić • nedjelja, 20.01.2013.
Tabak ruši rekorde na klupi Caje Laboral

Hrvatski košarkaši stručnjak Žan Tabak od dolaska na klupu Caje Laboral bilježi sjajne rezultate i ruši mnoge rekorde. Desetom uzastopnom pobjedom u španjolskom prvenstvu postao je tako apsolutni rekorder u tom segmentu...

Žan Tabak krajem prošle godine preuzeo je funkciju trenera španjolske Caje Laboral, a pobjedama s kojim je zaredao njegov novi klub po njegovom dolasku ne nazire se kraj.

Caja Laboral u nedjelju je u 18. kolu španjolskog košarkaškog prvenstva svladala Zaragozu rezultatom 74:73. Bila je to 15. pobjeda tog kluba u domaćem ligaškom natjecanju ove sezone, odnosno deseta uzastopna pod vodstvom hrvatskog trenera.

Deset uzastopnih pobjeda predstavlja novi rekord u španjolskom prvenstvu, kojeg je dosad držao Svetislav Pešić. Srpski trener je s Valencijom u sezoni 2010./2011. upisao devet pobjeda u nizu.

Tabak je uz prvenstvene pobjede zaredao s uspjesima i u Euroligi te zajedno s tim natjecanjem ima 17 pobjeda u nizu. Od dolaska na klupu kluba iz Vitorije bivši reprezentativac Hrvatske izgubio je tek jedan susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketas21.01.2013. u 13:58
    A gdje to pise?"Deset uzastopnih pobjeda predstavlja novi rekord u španjolskom prvenstvu, kojeg je dosad držao Svetislav Pešić. Srpski trener je s Valencijom u sezoni 2010./2011. upisao devet pobjeda u nizu."Nigdje ne pise kad je trener preuzeo klub il nesto slicno tome.A za minuse, glavno da ih se... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 12:01
    Ekipa, pročitajte blog Milka Bjelice na Euroliginoj stranici. Stvarno se čovjek trudio da ne hvali previše Tabaka ali ga je na kraju totalno nahvalio.
    Obrisan korisnik
  • Picek20.01.2013. u 23:45
    radi se o rekordu u broju pobjeda nakon što trener usred sezone preuzme klub. Pešić je sa Valencijom nakon što ih je preuzeo prošle/pretprošle sezone napravio 9-0. Tabak eto sada 10-0 otkako je preuzeo klub.
    Picek
  • fedorad20.01.2013. u 21:32
    Ni meni ne idu u glavu ovi minusi,pa zar Real nije imao 14 pobjeda ove baš ove sezona u nizu na otvaranju prvenstva?!
    fedorad
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 21:24
    Svaka mu čast..dokazao se tamo gdje je najteže au hrv bi ga vjerojatno ismijavali..u karijeri radio s mnogim pravim stručnjacima pa pomoćni Plazi u Realu i na kraju sam malo Španjolska pa Poljska i na kraju sam u Tau Ceramici...BRAVO
    Obrisan korisnik