Rukomet

Červar: "Čestitam reprezentaciji što je izabrala teži put"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 20.01.2013.
Červar: "Čestitam reprezentaciji što je izabrala teži put"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar prokomentirao je prolazak Golužinih izabranika u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini. Smatra kako je to teži put, ali i čestita reprezentaciji na sportskom pristupu.

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj završena je grupna faza, koju su hrvatski rukometaši završili pobjedom nad domaćinom. Donijelo je to Goluži i igračima prvo mjesto, odnosno potencijalni ogled protiv Francuza u četvrtfinalu.

"Moram čestitati reprezentaciji i izborniku, prošlo je šest godina od naše odluke u Njemačkoj kada nismo htjeli birati suparnika, što smo platili petim mjestom. Bilo je kritika na moju odluku, sjećam se da su je rijetki podržali. Sportski smo htjeli igrati do kraja, ići težim putem i ostati čistog obraza", riječi su bivšeg hrvatskog izbornika Lina Červara za Jutarnji list.

"Teži put izabrali smo i sada", naglasio je Červar, uz komentar posljednje utakmice: " Najavljivao sam da će odlučivati naša obrana i tranzicija, što se pokazalo u prvom poluvremenu. Oko četrdeset posto golova smo postigli na taj način. Da Čupić kasnije nije izašao, bilo bi ih još. Dobra obrana u prvom poluvremenu omogućila je vrlo brze kontre, što Španjolci nisu mogli pratiti. To je naš forte i tu najlakše postižemo golove."

"U drugom poluvremenu smo donekle tehnički pali u pozicijskoj igri. Bilo je previše grešaka, a oni su igrali obranu 5-1, što nas je zbunilo. Bilo je i puno izmjena i tu se izgubio ritam", nastavio je, nakon čega je ponudio i nekoliko savjeta aktualnom izborniku, odnosno prokomentirao segmente igre na kojima po njegovom mišljenju još treba raditi.

"U napadu šest na šest moramo imati još brži protok lopte i više izmjena mjesta vanjskih napadača. Trebamo nastojati širiti sve sustave obrane, tu ima još mogućnosti da nadogradimo sadašnju igru u defenzivi te dodatno ubrzamo igru", mišljenje je trofejnog hrvatskog trenera.

Posebno je istaknuo još jednog hrvatskog reprezentativca. "Alilović je ponovno bio vrlo bitan igrač. Ne kaže se bez razloga da je golman kapetan broda. On ima zadnju riječ i želim mu da u nastavku prvenstva brani jednako dobro jer će nam to biti veoma potrebno", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10820.01.2013. u 22:44
    a ima igrace sa plavom putovnicom diljem svijeta sa kojima bi mogao do zlata vec u 2013....
    narada108
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 20:58
    u srijedu - već i 1/4 finale je velik uspjeh, čestitam mojim momcima, danas nije bio nas dan. nakupilo se i umora, ozljede štrleka, bičanića.. bit će bolje u kataru 2015. za što se u biti i spremamo. (s.goluža)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 20:07
    Ja mu "čestitam" zato što je otišao na teži put sa pomlađenom ekipom. To može samo genije kao što je on! Malo je obrnuo stvari... Sa iskusnima se ide u koprive, a kad već želiš ovako prisilno istjerat "stare", onda budi taktičar. Sad će mladima nabit kompleks gubitaša... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 20:05
    Možda se pokaže ,da je to lakši put!Nadam se da ćemo konačno riješiti za nas neugodne Francuze i uzeti zlato koje po kvaliteti zaslužujemo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 19:24
    Uz Štrleka i Lacković je otpao i za njih oba je gotovo SP,uz to i Bičanić i Kopljar su nagnječeni.Nadam se da više nećemo imati problema sa povredama i da će se i ova zadnja 2 igrača da oporave,uvjeren sam da i bez Lackovića i Štrleka možemo do medalje!!
    Obrisan korisnik