Rukomet

Stanić: "Ne znam hoću li još braniti za Srbiju"

Sportnet • nedjelja, 20.01.2013.
Stanić: "Ne znam hoću li još braniti za Srbiju"
Foto: Damir Žbulj

Srbija je u subotu izgubila utakmicu protiv Slovenije s 31:33 te time zauzela treće mjesto u skupini C. U osmini finala čeka ju domaćin prvenstva, Španjolska.

Slovenija je u završnici utakmice preokrenula rezultat te se čini kako je ovaj poraz teško poljuljao srpsku momčad. Za sportske.net je Petar Nenadić, koji je igrao dobro u prvom poluvremenu utakmice i postigao šest golova, a zatim je u drugome dijelu cijelo vrijeme sjedio na klupi, rekao: "Ne znam. To nije bila moja odluka. Radim ono što izbornik zahtijeva od mene. Nekada su te odluke dobre, a nekada nisu. Takve se stvari jednostavno događaju." Nenadić nije htio komentirati završnicu utakmice sa Slovenijom: "Nije u redu sada pričati o tome. Momci koji su bili na terenu bili su tada najbolji, najspremniji. Ne treba više razmišljati o Sloveniji, a ni o Poljskoj. Misli su nam usmjerene na utakmicu sa Španjolskom. Pred nama je prava borba koja traje 60 minuta, tko zna, imamo svoje šanse", rekao je Nenadić agenciji Beta.

Kapetan srpske reprezentacije Momir Ilić komentirao je izbornikovu odluku da u završnici utakmice igraju mlađi igrači, iako stariji imaju više iskustva i samim time "hladnije glave": "Ne znam na koga je time mislio. O tome trebamo porazgovarati s izbornikom. Jučer nisam htio otvarati tu temu." Ilić je rekao kako je utakmicu trebalo završiti mirno: "Ne mogu biti objektivan poslije poraza. Možda Šešuma nije trebalo isključiti. Prebrzo smo završavali napade. Nažalost i moja je stativa odmogla da utakmicu završimo u našu korist. To nam je moglo sačuvati rezultat. Nakon toga smo pali", rekao je Ilić.

U jučerašnjoj utakmici protiv Slovenije Darko Stanić, golman srpske reprezentacije, branio je samo jedno poluvrijeme zbog ozljede: "Malo sam razočaran što jučer nisam mogao pomoći ekipi na pravi način, ali sve to je dio sporta."

Iako Srbija još uvijek nije završila svoje natjecanje i postoje šanse da dođe čak i do medalje ako pobijedi Španjolsku u osmini finala, Stanić je razočaran nastupom Srbije na prvenstvu: "Praktički mi sami sebe pobijedimo. Ne mogu reći da nemamo kvalitetu jer smo svaku reprezentaciju možda čak i nadigrali, bili bolji, ali što nam sve to vrijedi kada na kraju izgubimo?! Bolje bi nam bilo da igramo loše, a pobjeđujemo", rekao je Stanić Beti.

Dodao je da postoji psihološka blokada kod igrača, koja jedino nije postojala na Europskome prvenstvu u Beogradu jer su igrali pred domaćom publikom: "Publika nas je nosila, zahtijevala je od nas pobjedu. Nije dopustila ovakve oscilacije u igri."

Nakon prvenstva Stanić planira malo odmoriti od reprezentativnih obveza, no nije rekao znači li to da zauvijek napušta reprezentaciju: "Nemam motiva braniti za ekipu koja ne može postići rezultat na velikom natjecanju", komentirao je Stanić i dodao: "Ovo bila posljednja prilika moje generacije da ostvarimo nekakav uspjeh. Još nam ostaje utakmica sa Španjolskom, ali nemamo se čemu previše nadati. Ipak, bit ćemo potpuno motivirani, makar zbog sebe i Svjetskog prvenstva."

Završio je riječima kako je došlo vrijeme da se iskažu mlađi igrači: "Neka igraju 'klinci', neka se uigravaju. Ako možemo napraviti rezultat – tu sam. Ne mogu još reći hoću li otići iz reprezentacije; u sljedećih mjesec, dva donijet ću konačnu odluku."

tekst: Petra Bičanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 10:10
    kako su srbi glupo izgubili od janeza...to se ne viđa svaki dan! ovi im u 5 minuta naprave seriju 6-0...treba 'znati' tako izgubiti:) jbg....protiv španjolaca nemate šanse...domaćini NE smiju već u 1/8 finala ispasti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 00:37
    'Nemam motiva braniti za ekipu koja ne može postići rezultat na velikom natjecanju' , 'Ako možemo napraviti rezultat – tu sam' Mislim da ovo govori kakva je privatno osoba, dobar igrac ali ovo je stvarno jadno
    Obrisan korisnik
  • narada10821.01.2013. u 00:09
    Ajde Stanicu, nemoj biti p..d.. .ina. Poglej si snimke sa EPa za dodatni motiv - i onda iznervirati Spanjolce sa obranama. BTW: ne mora se biti jezikoslovac da bi uz ove izjave vidio da nesto ne stima u odnosu izmedu igraca i izbornika reprezentacije. E svako ima svoje probleme ...
    narada108
  • nido20.01.2013. u 22:40
    Jaoooo komšije se predale pre početka tekme. Pa dajte, gde vam je sportski duh. Malo zapnete i možete naškoditi domaćinima, nisu ni oni nešto. :-D
    nido