Rukomet

Vuković: "Razlika je prevelika, bili smo dobri u drugom poluvremenu"

Branimir Korać • utorak, 22.01.2013.
Vuković: "Razlika je prevelika, bili smo dobri u drugom poluvremenu"
Foto: Dario Dodić

Poznati su svi sudionici četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva. Uz Hrvatsku, tamo su se plasirali i Španjolska, Slovenija i Mađarska zasluženim i ne baš tijesnim pobjedama protiv Srbije, Egipta i Poljske...

Rivera: "Sve je funkcioniralo jako dobro"

Španjolski izbornik Valero Rivera zasigurno nije očekivao ovako lagan posao protiv Srbije u osmini finala Svjetskog prvenstva. Španjolci su glatko slavili 31:20 iskoristivši lošu igru Srbije koja se u izjavama još uoči ovog dvoboja praktički predala.

Veselin Vuković: "Čestitke mojem bivšem treneru Riveri i španjolskoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Možda je razlika na kraju bila prevelika jer smo odigrali dobro drugo poluvrijeme. Da bi došli do pobjede u ovakvom susretu, ne smijemo toliko griješiti, mi smo imali 19-20 pogrešaka što je previše. Prodali su nam previše kontranapada, nismo igrali kako smo htjeli i Španjolskoj možemo samo čestitati."

"Jako sam zadovoljan igrom svoje momčadi. Odigrali smo briljantno prvo poluvrijeme dok smo u drugom više razmišljali o sljedećem protivniku. Dali smo sve od sebe, brzo stvorili prednost i mogli smo dati priliku svim igračima. Sve je funkcioniralo jako dobro, od obrane, kontranapada pa do napada na postavljenu obranu. Ovo je dobar rezultat, ne smijemo zaboraviti da je Srbija viceprvak Europe", rekao je Rivera.

Prvi strijelac Španjolske i igrač utakmice bio je Albert Rocas. Rocas je zabio sedam golova i na kraju je proglašen za prvog pojedinca susreta.

"Mislim da smo igrali odlično od samog početka. Momčad je odlično odreagirala nakon isključenja Virana Morrosa koji je ključni igrač naše obrambene faze. Pokazali smo da smo vrlo dobra momčad u svim situacijama i da posjedujemo obrambenu kvalitetu i bez njega. Arpad je obranio niz važnih lopti, imali smo puno kontranapada što je vrlo važno za našu igru. U drugom poluvremenu smo se malo opustili i napravili nešto više pogrešaka nego što smo trebali, ali svejedno smo glatko slavili. Moramo nastaviti ovako igrati do kraja turnira. U četvrtfinalu smo, ali još ništa nismo napravili."

Jedan od rijetkih u sastavu Srbije koji je pružao otpor je vratar Darko Stanić. Međutim niti on nije mogao zaustaviti razigrane Španjolce koji su lakoćom punili njegovu mrežu.

"Čestitke Španjolskoj i puno sreće u nastavku turnira. Mi se moramo okrenuti našim problemima. Imali smo priliku osigurati četvrtfinale, ali nismo uspjeli. Nismo uspjeli nametnuti našu igru i moramo dobro promotriti što se dogodilo i pronaći rješenje za budućnost. Nema se što posebno reći osim da je Španjolska zaslužila ovu pobjedu."

Mostafa: "Previše smo griješili u važnim trenucima"

Odličnim prvim poluvremenom Slovenija je slomila otpor Egipta i upisala pobjedu vrijednu četvrtfinala. U drugom dijelu Egipat je zaprijetio, međutim nije bilo dovoljno strpljenja da ostanu u igri za pobjedu.

Karim Mostafa: "Igrali smo dobro, ali smo napravili previše pogrešaka u ključnim trenucima. Bit ćemo bolji na sljedećim velikim natjecanjima jer smo ovdje prikupili veliko iskustvo."

"Bila je velika razlika između prvog i drugog poluvremena. U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno koncentrirani i primili smo previše golova iz kontranapada. U drugom dijelu smo se jako trudili smanjiti zaostatak, ali dvije odluke protiv nas su nas bacile unazad. Na kraju je ipak bolji pobijedio", rekao je egipatski izbornik Assem Abdeltawab.

Slovenski izbornik Boris Denič bio je zadovoljan igrom u prvom, ali ne i igrom u drugom poluvremenu.

"Prvo moram čestitati i jednoj i drugoj momčadi na dobroj utakmici i fair igri. U prvom poluvremenu smo dominirali i postigli puno pogodaka, ali smo zato u drugom dijelu samo čekali kraj meča i Egipat je to iskoristio i smanjio zaostatak. Nisam zadovoljan s tim."

Ključne golove na kraju je postigao Jure Dolenec koji je s dva gola u seriji 3:0 odveo Sloveniju na sigurnih 29:24 u trenucima kada je Egipat ozbiljno zaprijetio.

"Nismo dobro počeli, ali u drugoj polovici prvog poluvremena igrali smo stvarno jako dobro. Kako je izbornik i rekao, u drugom poluvremenu smo samo čekali kraj meča. U sljedećoj utakmici ćemo morati igrati puno bolje ako želimo ostati u igri za polufinale", rekao je Dolenec.

Lekai: "Tijekom cijelog meča smo igrali sjajno u obrani"

Mađarska je u posljednjem susretu osmine finala svladala Poljsku 27:19 u susretu koji je odlučen u drugom dijelu. Na poluvremenu su Mađari imali samo gol prednosti, međutim u drugom dijelu na krilima vratara Miklera odjurili su do četvrtfinala.

"Mađarska je odigrala vrlo dobru utakmicu i za razliku od nas cijeli susret je odradila na istoj razini. Mi smo imali potpuno drugačiju utakmicu, previše uspona i padova i to je napravilo razliku. Napravili smo previše pogrešaka i nedostajala nam je stabilnost u igri. U prošlih deset mečeva pet puta smo svladali Mađarsku, no sada nam to nije pošlo za rukom", rekao je Michal Kubisztal.

Mađari su nakon susreta bili presretni i visoka pobjeda ih je napunila samopouzdanjem uoči dvoboja s Danskom.

"Tijekom cijelog meča smo igrali jako dobru obranu, a Mikler je bio gotovo savršen tako da smo u drugom dijelu mogli pobjeći na veliku prednost. Mislili smo da će biti puno teže, ali na kraju je snažna obrana presudila. Sada slijedi četvrtfinale protiv Danske koja je odlična momčad i jedan od glavnih favorita za naslov prvaka. Nadam se da ćemo i protiv Danske odigrati ovako u obrani što bi nam povećalo šanse za pobjedu", smatra Mate Lekai.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 09:43
    jbt....janezi ni krivi ni dužni s prosječnom i mladom ekipom u 1/4 finalu i imaju realne šanse da uđu čak u 1/2 finale!
    Obrisan korisnik