Rukomet

Rutenka: "Imao sam osjećaj da igramo na hrvatskom treningu"

Ante Zovko • utorak, 22.01.2013.
Rutenka: "Imao sam osjećaj da igramo na hrvatskom treningu"
Foto: EPA

Laganu pobjedu Hrvatske protiv Bjelorusije u drugom krugu Svjetskog prvenstva najbolji protivnički igrač Sjarhej Rutenka opisao je kao trening momčadi Slavka Goluže.

Hrvatska je osigurala četvrtfinalni dvoboj s Francuskom pobijedivši 33:24, ne dopustivši nikakve dvojbe oko rezultata. Već na poluvremenu je bilo 21:9, pa je Goluža stigao razigrati igrače s manjom minutažom.

"Žao mi je što se Bjelorusija oprostila od daljnjeg natjecanja poslije ove utakmice", komentirao je igrač utakmice Drago Vuković posebno istaknuvši Sjarheja Rutenku, najboljeg bjeloruskog igrača:

"Posebno mi je žao Sjarheja kojeg dugo poznajem. Naša sljedeća utakmica protiv Francuske bit će jako teška. Moramo se koncentrirati na tu utakmicu od prve minute. Naša je namjera pobijediti i borit ćemo se da to ostvarimo."

Rutenka je čestitao Hrvatskoj na sjajnoj partiji i priznao da Bjelorusija nije imala šanse protiv tako goropadne momčadi:

"Osobno mislim da Hrvatska ima velike šanse za osvajanje naslova. Ima čudesnu momčad. Imao sam osjećaj da igramo na hrvatskom treningu. Želim joj sve najbolje. Za nas je ovo bilo veliko iskustvo biti ovdje i igrati tako kvalitetne utakmice, ali je danas bilo nemoguće pobijediti Hrvatsku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 18:22
    Čovjek je samo realan.
    Obrisan korisnik
  • nido22.01.2013. u 18:20
    ...a ja legendarne izjave, haha :-)))
    nido
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 09:17
    godi ovakav kompliment velikog igrača rutenke.
    Obrisan korisnik