Rukomet

Povratak na zemlju: "Francuzi ne mogu vječno vladati rukometnim planetom"

Borna Rupnik • četvrtak, 24.01.2013.
Povratak na zemlju: "Francuzi ne mogu vječno vladati rukometnim planetom"
Foto: EPA

Francuski mediji, kao i španjolska Marca, složni su kako Onestina momčad u četvrtfinalu nije mogla parirati Golužinim rukometašima, koji su dominantnom predstavom zaključili jednu francusku eru...

Uz zahvalu svojim rukometašima na svemu što su napravili tijekom posljednjih godina, L'Equipe je ustvrdio: "Ovoga je puta bilo previše, Francuzi ne mogu vječno vladati rukometnim planetom". "Kraj pustolovine" označio je četvrtfinalni poraz od Hrvatske u Španjolskoj, ističe se u tekstu.

Prošle je godine Francuska doživjela "fijasko na EP-u", nastavlja poznati francuski list te objašnjava kako "ruke i glave Francuza više nisu mogle izdržati treće veliko natjecanje u godinu dana".

"Na kraju se sve raspalo, a trend se okrenuo: Francuzi su imali nesretna lica kakva su inače pripadala Hrvatima", zaključuje L'Equipe.

Le Parisien već u svom naslovu objašanjava koliko je teško poraz od Hrvatske pao francuskoj reprezentaciji: "Povratak na zemlju".

"Francuzi možda nisu zatvorili svoju knjigu, ali poraz od Hrvatske označava prekretnicu ove generacije. U srijedu se Hrvatska u najboljem izdanju poigravala s njima, od početka do kraja", stoji u tekstu.

Španjolska Marca slično razmišlja te navodi: "Hrvatska je prekinula francusku vladavinu. U sjajnom četvrtfinalu Hrvati su dominirali i 'svezali svjetske prvake' u čvor te će se protiv Danaca boriti za finale".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 00:11
    nie omeyeru zadnje natjecanje ovo SP, već je najavio da ostaje do 2016 minimalno, ionak vratari mogu dulje durati u rukometu, samo što Francuzi i nemaju neke golmane posle Thierya Omeyera, mislim imaju onog Robina iz Chamberya i onaj neki iz Montepelliera al ništa posebno, negdje u rangu našeg... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 21:15
    Pita Francuz Hrvata: "koliko je sati?""23:30" odgovara mu Hrvat."Joj kasno je, moram doma" reče Francuz
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 14:05
    Slažem se, da se Ivano ne voli svađati i gubiti, mislim da ne bi bio najbolji u povijesti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 14:02
    Ti si glup ko konj...srami se!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 13:58
    Svaka čast na komentaru! Pa mislim da je smiješno uopće spominjati da smo mi dobili francuze zato jer balić nije igrao! Pa sjetite se samo OI u Londonu gdje je Balić protiv francuske pokazao najviše od svih naših igrača u 5 min koliko je igrao! Ma ne treba nama balić biti neka okosnica i pokretač... [više na forumu]
    Obrisan korisnik