Rukomet

Wilbek: "Sretni smo zbog pobjede, ali protiv Hrvatske ćemo morati igrati bolje"

Borna Rupnik • četvrtak, 24.01.2013.
Wilbek: "Sretni smo zbog pobjede, ali protiv Hrvatske ćemo morati igrati bolje"
Foto: EPA

Danska je pobjedom nad Mađarskom osigurala svoje mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva, ali trener Ulrik Wilbek od svojih igrača očekuje bolju igru...

Izabranici Ulrika Wilbeka odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme protiv Mađarske, no stečenu su prednost zamalo izgubili u nastavku utakmice. Ipak, u tijesnoj su završnici došli do pobjede i polufinala s Hrvatskom.

"Vidjeli smo dva različita poluvremena, pri čemu smo u prvom poluvremenu bili taktički odlično pripremljeni, a Landin je bio savršen. Prolazili su nam i protunapadi", komentirao je danski izbornik.

"U nastavku smo izgubili svoju brzinu i to su Mađari iskoristili za povratak. Sretni smo zbog pobjede, ali protiv Hrvatske ćemo morati igrati bolje", upozorio je Wilbek.

Njegov kolega s mađarske klupe, Lajos Mocsai, uzrok poraza potražio je i umoru svoju reprezentativaca, koji su ogled osmine finala igrali dan poslije Danaca.

"Čestitam Dancima na ulasku u polufinale, ali mi smo im u prvom dijelu omogućili stvaranje prednosti koju je bilo nemoguće uhvatiti. Igrali smo bez ritma, dok u nastavku nismo mogli okončati povratak. Danska je bila preciznija i odmornija - imala je dva dana priprema za utakmicu, a mi samo jedan. No, s time treba živjeti na ovakvim turnirima", rekao je.

Nekoliko je riječi ponudio i mađarski reprezentativac Harsanyi, koji smatra da se zalaganju Mađarske nema što prigovoriti: "Danska ima brojne zvijezde prema kojima smo pokazali previše poštovanja. Gubili smo lopte i primali brze pogotke. Tek smo u nastavku pokazali svoje pravo lice i razočarani smo, ali možemo biti ponosni".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 15:22
    i mene je toga stra, pogotovo nakon kolumne o uspjehu španjolskog sporta. ali još jednu stvar ne volim a to je konstantno plakanje oko sudaca u bilo kojem sportu. vični smo tome, pogotovo dok je ćosić komentator, iako mi ga je Drago čut. nije mu konkurencija neka također
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 14:09
    Hrvatska nikada nije imala takvo suđenje a Srbija i Slovenija, da prostite, nisu u rangu najjačih reprezentacija. Je, nas su izbacili ali kao što rekoh, ne sjećam se da je itko ikada sudio ZA nas a u obje te utakmice su suci bili dodatni igrači spomenutih reprezentacija. Izuzetak je Francuska koja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 13:52
    u kakvom pravilu završava? onakvom kao u sloveniji na euru, ili u hrvatskoj na svjetskom, ili u srbiji na euru? usput, 1996. je španjolska već bila domaćin eura i izgubila od rusije, pogađaš, u finalu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 13:41
    Kako bi volio da se Španjolcima obije o glavu kalkuliranje u skupini. Ne želim domaćina u finalu natjecanja, svi znamo što to znači i kako u pravilu završava.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 13:19
    da, da, biti će ovo još jedan dvoboj titana... poštovanje Dancima, ali sa pravim pristupom u konačnici vidim naše kao pobjednike i finaliste.
    Obrisan korisnik