Rukomet

Rivera: "Bila je to teška utakmica za nas", Kavtičnik: "Crna smo mačka za sve"

Josip Tolić • četvrtak, 24.01.2013.
Rivera: "Bila je to teška utakmica za nas", Kavtičnik: "Crna smo mačka za sve"
Foto: EPA

Izbornik Španjolske Valero Rivera nakon četvrtfinalne pobjede nad Njemačkom izjavio je kako je obrana 6-0 u nastavku, uz sjajnog vratara Sierru, donijela pobjedu njegovoj momčadi, dok Martin Heuberger na drugoj strani ističe da je domaćin zaslužio pobjedu. Desno krilo slovenske reprezentacije Vid Kavtičnik nakon pobjede nad Rusijom izjavio je kako je njegova momčad crna mačka za sve.

Španjolska rukometna reprezentacija nastavila je svoj put prema finalu Svjetskog prvenstva. Nakon pobjede u četvrtfinalu nad Njemačkom 28:24 zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, oba izbornika složila su se da je serija Furije u nastavku uz sjajnu izvedbu vratara Sierre (11 obrana) odlučila pobjednika.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

"Prije svega, želim čestitati njemačkom izborniku i momčadi. Odigrali su vrlo dobru utakmicu i bila je to vrlo teška utakmica za nas. Naši su rivali odigrali odlično prvo poluvrijeme, a u drugom smo promijenili obranu na 6-0 i, uz sjajnu izvedbu Sierre, uspjeli pobijediti", rekao je španjolski izbornik Valero Rivera nakon dvoboja.

Velik pad u nastavku ogleda u Zaragozi njemačku je reprezentaciju stajao mjesta u polufinalu Svjetskog prvenstva. Toga je svjestan bio i izbornik Martin Heuberger.

"Španjolska zaslužuje pobjedu jer je bila mnogo bolja od nas, posebice u drugom poluvremenu. Bili su vrlo fleksibilni u obrani, mislim da je to bio ključan čimbenik", izjavio je.

U prvom četvrtfinalu dana u Barceloni Slovenija je na dramatičan način došla do pobjede nad Rusijom 28:27. Izabranici Borisa Deniča tako su nastavili niz pobjeda na ovom prvenstvu i prvi put u povijesti plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva.

"Sedam utakmica, sedam pobjeda - stopostotni smo. Moramo shvatiti da smo u stanju pobijediti svakoga i to smo dokazali. Nekakva smo crna mačka svih momčadi, protiv nas ne mogu razviti svoju igru", izjavio je nakon utakmice Vid Kavtičnik, strijelac dva pogotka u pobjedi Slovenaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 03:27
    mozda kvalitetom najlosije svijetsko prvenstvo
    Obrisan korisnik
  • Mihalj24.01.2013. u 19:37
    ne budite ludi bolje da pobijedi slovenija, jer ne bi htio domaćine u finalu ak mi prođemo...
    Mihalj
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 15:33
    da kavtičnik, vi ste crna mačka za momčadi iz azije i afrike. u polufinalu i susretu za treće mjesto ćete izgubiti po 10 razlike
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 15:12
    pleniglacialker hrvaška je pa z lahkoto razbila egipt ali?? duti te ekipe je treba zmagati kot smo jih mi tak da...in rusi ne igraju rokometa.. bolj je to rokoborba. zato bravo suci...da ne boš slučajno presenečen.. nikoli se ne ve..drugače pa bravo hrvati... gremo do finala hrv:SLo pol pa naj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 14:47
    slovenci...nemojte previše poletjeti...tih 7-0 nije odraz vaše snage, već slabosti SVIH vaših protivnika! vi jedva dobijete bjeloruse, mi ih u samo 30 minuta unakazimo....jedva dobijete slabu srbiju i slabu poljsku.u 1/8 finala dobijete taktički i tehnički totalno nedorasle egipčane. u 1/4 finalu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik