Rukomet

Červar: "Sve me malo podsjeća na Portugal 2003. i Njemačku 2007. Poštenje se isplati"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 24.01.2013.
Červar: "Sve me malo podsjeća na Portugal 2003. i Njemačku 2007. Poštenje se isplati"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski rukometni izbornik Lino Červar osvrnuo se na uspjeh aktualne generacije na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i povukao poveznicu s nekim prijašnjim natjecanjima. Pohvale nakon četvrtfinalne pobjede iznio je i Pero Metličić...

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom 30:23 plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj i od petka kreće u borbu za medalje. Uspjeh nove generacije prokomentirao je bivši hrvatski izbornik Lino Červar.

Kako bi završio okršaj Hrvatske iz 2003. s ovom iz 2013. godine?

ANKETA#456

"Čestitke Slavku. Čestitke svim dečkima! Velike, velike čestitke. Ovo je bila sjajna slika, odlična utakmica. Sve me čak malo podsjeća na Portugal 2003, ali i na Njemačku, na ono Svjetsko prvenstvo 2007. kada također nismo ništa kalkulirali, već igrali jedino onako kako znamo. Snažno do kraja i na pobjedu", rekao je Červar za Sportske novosti.

"Tako su i sada igrali dečki, pošteno, a poštenje se uvijek isplati. Ovo je bila velika pobjeda u sjajno odigranoj utakmici. Idemo dalje", dodao je iskusni rukometni stručnjak, na kojeg se nadovezao bivši reprezentativac Pero Metličić.

"Zasluženo smo ih dobili, mislim da smo igrali kvalitetniju obranu, pametan napad, Francuzi su srljali, njihova imena nisu im bila dovoljna. Za našu mladost i s puno načetih igrača ovo je silan uspjeh, koji cijela Hrvatska treba slaviti", mišljenje je nekadašnjeg desnog vanjskog hrvatske reprezentacije.

"Polufinale je odličan doseg, a kad se zna kakvo je opterećenje nosila ova utakmica, onda je veliko kao i bilo koja medalja. Francuzima smo u ovoj utakmici naplatili puno dugova", zaključio je Metličić, koji smatra kako isključenje u prvoj minuti nije opravdano.

"Trebalo se progledati Dragi malo kroz prste, 47. sekunda prekršaj je bio, ali ne za crveni karton, nije bilo namjere, suci su malo požurili", zaključio je, uz uvjerenje kako se Dance može preskočiti i plasirati u nedjeljno finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 19:38
    Lino i ja mislim da treba biti pošten ali vjeruj mi moj Lino da sam se ja sam mnogo puta uvjerio,da se poštenje i neki puta ne isplati!Nama se hvala bogu ovaj puta isplatilo!
    Obrisan korisnik