Rukomet

Hansen: "Nisam još odigrao svoj najbolji susret, nadam se da će sad biti bolje"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 24.01.2013.
Hansen: "Nisam još odigrao svoj najbolji susret, nadam se da će sad biti bolje"
Foto: EPA

U petak u polufinalnom ogledu Svjetskog rukometno prvenstva u završnu borbu za medalju protiv Hrvatske kreću Danci. Wilbeku će dodatni motiv biti priznanje od strane IHF-a, dok se Hansen nada kako će baš u polufinalu proraditi...

Ulrik Wilbek u Barceloni je u četvrtak primio veliko priznanje od IHF-a, proglašen je najboljim rukometnim trenerom 2012. godine. Ova nagrada bit će mu zasigurno dodatni motiv u polufinalnom ogledu protiv Hrvatske u petak.

"Zahvaljujem na nagradi, ali mislim da je sustav izbora sklon pogreškama. Dvije trećine ocjene donosi glas javnosti, jednu trećinu IHF-ovi stručnjaci. Sjećam se davno, kad sam trenirao Anju Andersen, da je u izboru za najbolju rukometašicu pobijedila jedna Mađarica, jer je izuzetno mnogo njenih sunarodnjaka glasalo", rekao je danski strateg ovom prilikom.

Nagradu za najboljeg igrača u 2012. godini dobio je Daniel Narcisse, dok je nagrada za najbolju igračicu otišla u ruke Naschimento.

Dio zasluga za priznanje Wilbeku sasvim sigurno ide i Mikkelu Hansenu, jednom od najboljih igrača Danske koji na ovom Svjetskom prvenstvu još uvijek nije na željenoj razini, barem što se realizacije tiče.

"Istina je da nisam još odigrao svoj najbolji susret, ali to je djelomično i zato što nije bilo potrebe za tim", rekao je Hansen o svojim izvedbama u dosadašnjem dijelu ovog natjecanja.

"Dobro, možda je bilo potrebe protiv Mađarske, no bilo je mojih pokušaja koji nisu ušli. To se može dogoditi svakome, tako da se moram nositi s tim", nastavio se, a nada se da će proraditi baš u polufinalnom ogledu protiv izabranika Slavka Goluže.

"Nadam se da će biti bolje u sljedećem susretu. No, nama je do pobjede, ukoliko dobijemo, a ja odigram loš susret, bit ću veoma zadovoljan", zaključio je Hansen uoči borbe za medalje na Svjetskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 23:24
    Pa Slovencima će najvjerovatnije zabiti 10 golova :)!!
    Obrisan korisnik
  • Weasley24.01.2013. u 21:07
    krenut će tebi nabolje sigurno, ali u subotu na tekmi za 3. mjesto
    Weasley