Zimski sportovi

Raymond: "Villach je bio upozorenje. Ako moramo 'ubiti' šest kazni, onda moramo 'ubiti' tih šest kazni"

Borna Rupnik • petak, 25.01.2013.
Raymond: "Villach je bio upozorenje. Ako moramo 'ubiti' šest kazni, onda moramo 'ubiti' tih šest kazni"
Foto: Davor Sajko

Marty Raymond, trener hokejaša Medveščaka, ističe da hrvatski predstavnik u EBEL-u mora biti spreman na sve u drugom dijelu sezone. Čak i na prekomjerna isključenja...

Zagrebački Medvjedi vodili su u Villachu 2:1, imali u su u zadnjoj trećini 2:2, ali domaćin je znao iskoristiti čestu prednost igrača više na ledu i došao je do pobjede u prvom kolu međurunde EBEL-a. Završilo je 4:2 za Austrijance, koji sada zajedno s Medveščakom imaju tri boda i prvi su pratitelji vodećih Vienna Capitalsa.

Dario Kostović, napadač Medveščaka: "Mogli smo protiv Villacha povesti 3:1, ali nakon toga se igra okrenula. Imali smo dosta kazni, što je Villach iskoristio - ipak su oni momčad s najboljim powerplayom u ligi. Zapamtili smo taj poraz i možda im idući put uspijemo vratiti".

"Ta nam je utakmica bila dobro upozorenje. Na neke stvari ne možemo utjecati, zato se moramo usredotočiti i kontrolirati one stvari koje možemo", izjavio je za službene stranice trener hrvatske momčadi, Marty Raymond.

"Ako to znači da moramo 'ubiti' šest kazni, onda moramo 'ubiti' tih šest kazni. Moramo kontrolirati emocije jer od sada do kraja sezone neće biti lako", pojasnio je strateg Medveščaka, koji je svjestan da će psihička priprema odigrati vrlo važnu ulogu: "U doigravanju će jako važan biti mentalni sklop momčadi".

Veliki ispit za igrače Medveščaka bit će i gostovanje KAC-a u petak navečer u Areni, pri čemu će pokušati osvojiti bodove potrebne za ostvarenje cilja, plasman među prve tri momčadi na kraju desetog kola međurunde.

"Svaka je momčad tu s razlogom i svaka je utakmica sada ozbiljna. Želimo odigrati najbolje što možemo jer ne igramo za zabavu nego nam je plan osvajati bodove. Svaku utakmicu imamo po dvojicu ili trojicu ozlijeđenih i teško je tako izgurati, ali ako igramo svoju igru, teško nas je pobijediti. Bilo bi sjajno završiti među prve tri momčadi", zaključio je Marty Raymond.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 19:16
    raymond... raymond... raymond... my poor dear wasp friend raymond... this is the balkan... you should learned by now how things are played here... no fair play.. no "may the best man or team wins" rule or motto..remember, medvescak zagreb is one "slavic" hockey team that plays in "germanic" hockey... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 14:18
    Sudjenje u EBELu je smijurija...možda je Ljubić ipak u pravu kad kaže da bi jedan sudac trebao biti cijelo vrijeme pored ekrana
    Obrisan korisnik