Rukomet

Danskom izborniku uoči dvoboja s Hrvatskom uručena nagrada za najboljeg trenera u 2012.

Josip Piršljin • petak, 25.01.2013.
Danskom izborniku uoči dvoboja s Hrvatskom uručena nagrada za najboljeg trenera u 2012.
Foto: Dario Dodić

Dan prije nego što će njegova reprezentacija odmjeriti snage s Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, Ulrik Wilbek dobio je nagradu IHF-a za najboljeg trenera u prošloj godini. Tom se prilikom danski izbornik osvrnuo i na sljedećeg protivnika kojeg iznimno respektira.

Izbornik danske rukometne reprezentacije, Ulrik Wilbek, proglašen je najboljim trenerom u 2012. godini po izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF). Nagradu je primio dan prije polufinala koje Danci igraju s Hrvatskom.

Nagradu mu je uručio predsjednik krovne svjetske rukometne organizacije Hassan Moustafa u dvorani Sant Jordi u Barceloni. Na istom je mjestu uručeno priznanje i za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji, a tu je pobijedio Thorir Hergeirsson, norveški izbornik.

Wilbek je tijekom vrlo uspješne karijere ostvarivao značajne rezultate s muškom, kao i sa ženskom reprezentacijom Danske. S rukometašima je bio europski prvak 2008. i 2012., a s rukometašicama 1994. i 1996. Godinu poslije njegove su izabranice postale i svjetskim prvakinjama.

Dodjelu nagrade Wilbek je iskoristio i za komentar suparnika u polufinalu u petak: "Hrvatska ima kvalitetnu momčad i očekuje nas zanimljivo polufinale. Hrvati su na putu do polufinala pobijedili domaćina Španjolsku i jaku Francusku što dovoljno govori o njihovoj snazi. Vidjet ćemo u petak hoćemo li pronaći put do pobjede", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 15:04
    nije ni Keta bezveze :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2013. u 10:27
    ajde, sreca njegova da je primio nagradu, vjerovatno bi ga pekla savjest da su mu je dodijelili nakon vecerasnjeg glatkog poraza od hrvatske :)
    Obrisan korisnik