Rukomet

Džomba: "Hrvatska i Danska su pokazale najviše na turniru. Tko god uđe u finale, bit će favorit"

Maj Gašparac • petak, 25.01.2013.
Džomba: "Hrvatska i Danska su pokazale najviše na turniru. Tko god uđe u finale, bit će favorit"
Foto: Axel Heimken

Hrvatski rukometaši su se pobjedom nad Francuzima plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva. Za finale će se u petak boriti s Danskom, a uoči tog dvoboja svoje mišljenje za Sportske novosti su iznijeli bivši hrvatski rukometni reprezentativci Valter Matošević i Mirza Džomba.

Bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije Valter Matošević za Sportske novosti je prokomentirao četvrtfinalnu utakmicu u kojoj su Kauboji s uvjerljivih 30:23 svladali Francusku i plasirali se u poluzavršnicu.

"Francuzi su slomljeni čvrstom i agresivnom obranom. Drago mi je što smo nastavili pružati igre kakve smo pokazivali cijelo prvenstvo", poručio je Matošević.

"Odigrali smo fenomenalnih 60 minuta i podignuli si samopouzdanje prije susreta s Danskom. To će biti najteža utakmica na natjecanju", smatra bivši hrvatski reprezentativac.

Pohvale za igru hrvatskih rukometaša imao je i bivši reprezentativac Mirza Džomba, koji smatra da je pred Kaubojima lijepa budućnost.

"Ovo je kraj jedne francuske, a početak hrvatske generacije. Ona će još dugo pružati ovakve predstave. To je momčad koja je napravljena za dva olimpijska ciklusa, većina bitnih igrača je mlada", prokomentirao je Džomba.

Džomba smatra da je teško prognozirati pobjednika dvoboja između Hrvatske i Danske: "Igramo slično kao Danska. "Meljemo" protivničku momčad s kontrama i bit će u prednosti onaj tko izdrži tu trku. Te momčadi su pokazale najviše na turniru i tko god uđe u finale bit će favorit, bez obzira na mogući domaći teren koji će 'gorjeti'"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!