Ostali sportovi

Tan u četvrtfinalu u Welsu, Tajpežanin prejak za Gaćinu

Branimir Korać • subota, 26.01.2013.
Tan u četvrtfinalu u Welsu, Tajpežanin prejak za Gaćinu
Foto: EPA

Hrvatski stolnotenisači u Austriji ostvarili su polovičan učinak u osmini finala. Andrej Gaćina nije uspio iznenaditi odličnog drugog nositelja iz Kineskog Tajpeha dok je Ruiwu Tan dohvatio četvrtfinale pobjedom protiv portugalskog predstavnika...

Jaki Austria Open, turnir iz kategorije World Series Toura, polako ulazi u svoju završnicu, a među osam najboljih plasirao se hrvatski reprezentativac Ruiwu Tan.

Tan je u osmini finala za protivnika imao nimalo bezazlenog Portugalca Marcosa Freitasa, ali je uspješno odradio posao i u pet setova prošao dalje.

Prvi set dobio je Tan s tijesnih 11:9 da bi Freitas uzvratio istom mjerom u drugom setu. Međutim nakon toga slijedi dominacija Tana koji s 11:4, 11:7 i 14:12 prolazi u četvrtfinale.

Nakon pobjede protiv 27. igrača svijeta, Tana čeka dvoboj protiv Kineza Bo Fanga, 74. igrača svijeta, koji je do četvrtfinala došao glatkom pobjedom 4:0 protiv Francuza Lebessona.

Andrej Gaćina nije uspio proći tešku prepreku u osmini finala, njega je tamo čekao Tajpežanin Chih-Yuan Chuang, sedmi igrač svijeta, koji ga je svladao u tijesnom meču 11:9, 11:7, 12:10, 8:11, 11:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!