Rukomet

Červar: "Ostaje mali žal što četiri natjecanja zaredom nismo bili u finalu, ali svejedno moramo biti zadovoljni"

Josip Tolić • nedjelja, 27.01.2013.
Červar: "Ostaje mali žal što četiri natjecanja zaredom nismo bili u finalu, ali svejedno moramo biti zadovoljni"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši hrvatski rukometni izbornik Lino Červar pohvalno je govorio o uspjehu nacionalne vrste na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i osvajanju bronce pobjedom nad Slovencima (31:26). S obzirom na veličinu zemlje kakva je Hrvatska, još jedno odličje vrijedno je pažnje.

Zadovoljstvo postignutim i žal za propuštenim. Tako bi se mogli sažeti dojmovi bivšeg izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara o rezultatu vrste na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Brončana medalja oko vrata na kraju je ipak popravila raspoloženje.

"Htio bih čestitati hrvatskoj rukometnoj reprezetnaciji - vodstvu, logistici - na devetoj medalji u ovih deset godina i 13. medalji od uspostave samostalne države Hrvatske. Mislim da se takvim kontinuitetom uspjeha ne mogu pohvatliti mnoge države u svijetu", rekao je u razgovoru za Hrvatsku televiziju.

Trofejnom hrvatskom treneru posebno je drago što je ovo postignuće iznijela mlada reprezentacija, "što je imponiralo zajedništvo i borbenost, a to je iznimna životna filozofija". Utakmice protiv Španjolske, Francuske i Mađarske, dodao je, dokazale su da Kauboji imaju ogroman potencijal za budućnost.

"Naravno da je mali žal što nakon četiri natjecanja nismo došli u finale, ali svejedno moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj."

Červara nije zaobišlo pitanje o Ivanu Baliću. Bi li ga on pozvao da je bio na mjestu Slavka Goluže, nije želio otkriti. "Ne mogu, nemam snage da to kažem."

"Nemam snagu reći nešto protiv mojih rukometaša ili da bilo koga kompromitiram zato što su oni tako jako zadužili našu državu i mene da bez njih ne bih bio to što jesam", zaključio je trener skopskog Metalurga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dras_l28.01.2013. u 08:12
    ma svaka im čast, ovo je veliki uspjeh za našu reprezentaciju .... 3. mjesto u svijetu je veliki uspjeh ... ja im jedino mogu zamjeriti što su pobijedili španjolce u skupini .... trebali smo neriješeno odigrati (što je bio i realan rezultat) i onda se s njima ponovno sastati u finalu ... ne radi se... [više na forumu]
    dras_l
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 14:56
    Daj pogledajte Njemačke godine na ovom prvenstvu pa onda recite da li su i koliko mladi??Pogotvo koliko su mladi u odnosu na nas pa i na Dansku!!Nikad prije Hrvatska reprezentacija nije osvojila na 3 takmičenja zaredom medalje.Vjerujem da bi i uspješnije bilo i da bi prošli Dance, da smo imali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Picek27.01.2013. u 10:49
    ako je neuspjeh što se ti ne primiš lopte i ne pokažeš kako se uzima zlato? uz Ivicu Kostelića i veslački četverac, rukometaši su jedina konstanta u svjetskom vrhu zadnjih godinu dana.. čak niti vaterpolisti u godinu dana nisu uspjeli spojiti dva dobra turnira.. ovi dečki su spojili tri.. da, nije... [više na forumu]
    Picek
  • Mihalj27.01.2013. u 10:31
    danci su dobri, nijemci su mladi, to ne znači da su nešto posebno dobri, španjolci su niš posebno, francuzi će bit u vrhu. al vjerujem da ćemo i mi biti.
    Mihalj
  • balaspo27.01.2013. u 09:21
    Ja mislin da je ovo neuspjeh. Tesko da cemo osvajat nesto do Ria jer danci nisu Stara ekipa njemci su ultra mladi spanjolci su solidni a francuzi ce opet bit najboji
    balaspo