Zimski sportovi

Aktualni prvaci u srazu s Medvjedima u Areni, dokazivanje pred doigravanje

Ana Legradi • nedjelja, 27.01.2013.
Aktualni prvaci u srazu s Medvjedima u Areni, dokazivanje pred doigravanje
Foto: Davor Sajko

Za kraj drugog ovosezonskog izdanja Arena Ice Fevera zagrebački Medvjedi u trećem kolu međurunde EBEL-a dočekuju aktualne prvake iz Linza. Bodovno, ovo će biti borba za dokazivanje druge pozicije pred doigravanje...

Pomalo umorna momčad Medveščaka, igrajući na tri linije, večeras dočekuje Linz, ekipu koja ove godine brani naslov prvaka EBEL-a. Trener Marty Raymond pobjedu protiv KAC-a u prethodnom kolu smatra teškom, u prvoj trećini nije sve išlo prema planu. "Imali smo protiv Klagenfurta šansu odmah preuzeti vodstvo, no brzi potezi protivničkih igrača i naše pogreške su ipak dovele do težeg puta do pobjede. U drugom periodu smo napravili dobar posao i na kraju zasluženo uzeli pobjedu", smatra Raymond.

Medvjedi su ove sezone tri puta slavili protiv Linza, u rujnu s 3:1 te u studenom i prosincu uz 5:1 i 5:2. Na ledu zagrebačke Arene večeras vjerojatno neće nastupati kanadski branič Geof Waugh, a u momčad se vraća Domen Vedlin. "Protiv Linza moramo odigrati disciplinirano i izbjegavati pogreške," zaključio je Raymond.

Linz je slavodobitno ušao u međurundu, prvo su pobijedili Graz sa 7:4, a zatim VSV uz 4:3. S 11 postignutih pogodaka iz dvije utakmice Linz pamti Zagreb kao neosvojiv toranj, na oba gostovanja ove sezone su ostali bez bodova.

"Bit će zabavno igrati u Areni, Hrvati imaju talentiranu momčad, vrlo su učinkoviti protiv nas. Imaju teške pobjede u zadnje vrijeme, što bi nama moglo biti presudno. Želimo pobijediti u Zagrebu i nastaviti niz", poručio je trener Linza Rob Daum.

EBEL, međurunda, 3. kolo:
Medveščak - LIWEST BW Linz, 17:30 (SportKlub)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!