Rukomet

Zorman: "Napravili smo previše gluposti, što su Hrvati iskoristili i pobjegli nam"

Mišo Gulić • nedjelja, 27.01.2013.
Zorman: "Napravili smo previše gluposti, što su Hrvati iskoristili i pobjegli nam"
Foto: EPA

Nakon poraza od Hrvatske u borbi za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, Slovenci nisu krili razočaranje konačnim raspletom situacije, no ostali su ponosni što su se uopće našli u fazi gdje se dijele odličja...

Slovenci su na Svjetskom prvenstvu dugo vremena bili svojevrstan hit, njihova mlada momčad plijenila je igrom, nizali su i pobjede, no na kraju su turnir zaključili s dva poraza, zbog čega je sav trud ostao nenagrađen.

Izbornik Slovenije Boris Denič zadovoljan je predstavama na turniru, ali ne i susretom protiv Hrvatske u kojem se njegova momčad naprosto namjerila na boljeg od sebe: "Cijeli turnir smo igrali fantastično, bili smo na visokom nivou, stoga sam jako ponosan na svoju momčad. Svima njima ovo Svjetsko prvenstvo je velika škola. Protiv Hrvatske smo utakmicu izgubili u situaciji s igračem više, a ne manje ili pak za vrijeme jednakog broja igrača u polju, jer su nas odlično napadali već na 12 metara i tako nam razbijali ritam."

Sličnih stavova bio je i Luka Žvižej, koji je priznao je da je Hrvatska ovaj put bila bolja i da zasluženo odnosi brončanu medalju kući: "Normalno je da smo frustrirani, jer zaista smo željeli tu medalju. No, sve u svemu, moramo biti zadovoljni i ponosni jer smo odigrali dobar turnir. Dali smo sve od sebe, ali ovaj put zaista moramo čestitati Hrvatskoj na odličnoj utakmici."

"Ovo je naš početak, nema straha za naredno veliko natjecanje. Ostat ćemo zajedno i složni", pojasnio je Žvižej.

Najkritičniji je bio Uroš Zorman koji je bio prilično jasan što je odlučilo dvoboj za brončanu medalju: "Napravili smo previše gluposti na otvaranju drugog dijela, nakon čega su nam Hrvati pobjegli. U završnom dijelu turnira sve ekipe su bile iskusnije od nas, malo nam je zafalilo znanja u tim trenutcima kakvo je neophodno u ovakvim utakmicama. Španjolci i Hrvati su rutinski razotkrili sve naše slabosti, ali vjerujem da će nam ovo biti velika škola uoči sljedećeg velikog natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež27.01.2013. u 22:13
    Slovenci su bolji nego ikad, ali došli su dalje nego zaslužuju. Volio bih vidjeti kako bi se oni nosili s Francuzima. Da je Omeyer imao dan kao u Londonu, danas bismo bili "sjajni 5.", pitanje bi onda bilo bi li Danci prošli poluzavršnicu, a Španjolci osvojili zlato.
    Skarambež
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 15:52
    Slovenci vrlo dobra ekipa i već sada su pri samom vrhu svjetskog rukometa.Ali moraju još puno raditi da bi nas dostigli!Čestitke susjedima na dobroj igri i dobrom rezultatu!
    Obrisan korisnik
  • sk1p227.01.2013. u 15:13
    ova slovenska ekipa je skroz simpaticna.. igraju relativno brzo, imaju dobrog golmana.. opet imaju ekipu za vrh nakon dugo godina.
    sk1p2
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 13:56
    zormane,hrvati su baje za vas
    Obrisan korisnik