Rukomet

Vori: "Igrali smo moderan, drugačiji rukomet. U mladima imamo budućnost"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.01.2013.
Vori: "Igrali smo moderan, drugačiji rukomet. U mladima imamo budućnost"
Foto: Simon Maljevac

Hrvatski su rukometaši u Španjolskoj osvojili još jednu broncu, a Igor Vori ponavlja kako se na taj rezultat može i mora biti ponosan...

Nakon europske i olimpijske, izabranici Slavka Goluže uzeli su i svjetsku broncu. U četvrtfinalu su "skinuli" Francuze, ali potom u polufinalu pali protiv Danaca. Bitka za treće mjesto odigrana je protiv Slovenije.

"Mislim da moramo biti zadovoljni. Za državu poput Hrvatske tri su medalje u godinu dana uspjeh. Igrali smo moderan, drugačiji rukomet, ali nažalost nismo stigli do željenog finala. No, moramo biti ponosni na prezentacije i pokazivanje novih, mladih igrača, koji su bili hrabri", izjavio je iskusni Igor Vori za HRT.

Upravo je mlade sunarodnjake istaknuo kao veliki dobitak: "Oni su pokazali karakter, igrali su bez respekta bez obzira na suparnika i u njima imamo budućnost. Moraju ostati čvrsto na zemlji, s ovom medaljom nisu još ništa napravili".

Osvajanje trećih mjesta sugerira da Hrvatska zna dići glavu nakon teških poraza, sugerira hrvatski reprezentativac.

"Cijela reprezentacija pokazuje karakter iz turnira u turnir, teško je vraćati se nakon izgubljenih polufinala, pogotovo nakon ovakvog poraza od Danaca. Igrači su samo sjedili i analizirali taj poraz do četiri sata ujutro, zašto nismo uspjeli, a ipak smo se skupili i na kraju osvojili broncu", kaže.

Odgovorio je Igor Vori i na pitanje koliko će dugo još nositi dres nacionalne selekcije: "Sve dok će me izbornik trebati, odnosno sve dok ja budem mogao parirati ovim mladim igračima. Kada moje tijelo kaže da više ne može, ja ću se povući. Ne želim se povlačiti po terenu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj28.01.2013. u 15:32
    ma očekujem otpisivanje i laca i vorija do sl. godine i novog natjecanja.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik28.01.2013. u 13:17
    na to sam zapravo i mislio, dokle god on bude gopcu pasao, do tad ce i gobac immat njegov broj :) bas sam neki dan cuo kako vori i balic nisu u dobrim odnosima.. e sad, to je prica "od prijatelja koji je cuo od svog prijatelja", al ako se uzme u obzir i ovo sto si ti napiso, ne bi me nimalo cudilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2013. u 11:54
    bleeding_orange, neznam nekak mi se čini da su Vori i Lac u jako dobrim odnosima sa predsjednikom odbora za hitnost, pogotovo Vori koji je ovo prvenstvo dal par glupih, nepotrebni i nebuloznih izjava, te za razliku od Balića ima dlake na jeziku a Gobinju to paše.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2013. u 11:45
    mozda bi trebalo pisat: kapetan ce igrati dokle god gobac i goluza ne izgube njegov broj..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2013. u 11:35
    ma jebeš ti tu budućnost! tko zna što će biti u budućnosti! mi stalno pomlađujemo repku, već 4-tu godinu zaredom, umjesto da zovemo najbolje igrače koje imamo (balić, špoljarić, sulić, šego, itd) i osvajamo ZLATA!
    Obrisan korisnik