Ostali sportovi

HOO donio odluke o potporama sportašima korisnicima Razvojnih programa

Mišo Gulić • utorak, 29.01.2013.
HOO donio odluke o potporama sportašima korisnicima Razvojnih programa
Foto: FaH

Na četvrtoj sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora donesene su odluke o potporama sportašima korisnicima Razvojnih programa HOO-a...

Na sjednici su tako doneseni zaključci o visini potpora, a naglašeno je da će svaki sportaš mlađih dobnih kategorija uvršten u Razvojni program te da će moći u 2013. trošiti namjenska sredstva u iznosu od 12 tisuća kuna.

Nadalje, korisnicima individualnog programa posebne skrbi o mladima u 2013. će biti na raspolaganju 30.398 kuna za A korisnike i 23.698 kuna za B korisnike, odnosno 23.698 kuna (A korisnici) ili 18.698 kuna (B korisnici) za članove parova, posada i ekipa. Ekipe u programu posebne skrbi o mladima u ekipnim sportovima moći će namjenski potrošiti 16.198 kuna u 2013. Iznose potpore za kvalitetne sportaše Vijeće će utvrditi naknadno.

Također je javnost upoznata da Razvojne programe HOO-a trenutačno koristi ukupno 222 sportaša, od kojih na temelju plasmana s Igara u Pekingu i Londonu ima devet Top kandidata u olimpijskom ljetnom programu, a to su Sandra Perković, hrvatska muška vaterpolska reprezentacija, Giovanni Cernogoraz, Blanka Vlašić, Filip Ude, četverac na pariće, hrvatska muška rukometna reprezentacija, Lucija Zaninović i Snježana Pejčić.

Vijećnici HOO-a raspravljali su i o nacrtu novog Zakona o udrugama, pa je tako jedan od prijedloga, odnosno donesenih zaključaka bio da se sportske udruge osnuju i djeluju u potpunosti prema Zakonu o sportu, a da se samo u slučaju da s njime nešto nije regulirano primjenjuje Zakon o udrugama.

Od stvari koje također treba izdvojiti jest i kako je poznato u kojem će sastavu Hrvatska biti na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji će se održati od 17. do 22. veljače 2013. u rumunjskom Brasovu.

Hrvatsku će tako u alpskom skijanju predstavljati Tamara Zubčić, Elias Kolega i Marko Abramović, Rea Raušel i Vedran Mihelčić u skijaškom trčanju, zatim Krešimir Crnković i Filip Petrović u biatlonu te Valentina Mikac i Martin Kolenc u umjetničkom klizanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2013. u 23:52
    Mislim da bi potpore trebale biti puno veće,jer sportaši su najveći ambasadori hrvatske i zaslužuju puno bolji tretman u našem društvu općenito!
    Obrisan korisnik