Zimski sportovi

Medveščak izgubio i od Graza: Drugi poraz u nizu, ali i ostanak na trećem mjestu EBEL-a

Ivan Dominik • utorak, 29.01.2013.
Medveščak izgubio i od Graza: Drugi poraz u nizu, ali i ostanak na trećem mjestu EBEL-a
Foto: Davor Sajko

Nakon šokantnog i tijesnog poraza na zatvaranju Arena Ice Fevera u kojem su izgubili od Linza, Medvjedi su se vrlo brzo morali okrenuti sljedećem kolu EBEL-a. A u njemu, četvrtom kolu međurunde, Medveščak je gostovao u Štajerskoj, gdje je tijesno poražen od domaćih 99ersa...

Medveščak je ponukan porazom od Linza u posljednjoj domaćoj utakmici stigao u Graz kako bi se vratio na pobjednički put. Trećeplasirana momčad EBEL-a stigla je u Štajersku dosta slabog kadra, sa samo tri kompletne napadačke linije - s tim da je u trećoj navali jedan od bekova bio Ivan Šijan - dok su u četvrtoj liniji bili samo Anthony Yelovich, Domen Vedlin i Gal Koren postavljeni kao napadači.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Međutim, unatoč nekompletnosti Medvjeda i punom sastavu Graza, utakmica je počela opreznom igrom na obje strane i ne baš atraktivnim i lijepim hokejom. Nijedna ekipa u prvoj trećini nije igrala odviše kvalitetno, premda su oba sastava imala svojih prilika, čak i vrlo izglednih, pa je taj period "iscurio" bez pravih i većih uzbuđenja. Zabilježena su samo dva isključenja za goste, konkretno Kostovića i Greentreea, a Medveščak je u penalty-killingu bio besprijekoran. Stoga se na prvi odmor otišlo bez pogodaka.

Iako je Medveščak u prvoj trećini čak bio i blago bolji te je sa 16:12 u udarcima na gol ušao u drugu dionicu, Graz je ipak prevagnuo u drugoj trećini. Početkom iste, poslije samo dvije i pol minute igre, Robert Wren je zabio Kristanu za 1:0 domaće ekipe, a asistencije za njegov zgoditak upisali su Ryan Lannon i Matthias Iberer.

"Muke po Medveščaku" tu nisu stale, već su i nastavljene te su produbljene nakon samo dvije minute. Tada Grazeri povećavaju svoje vodstvo na 2:0 golom Zusevicsa, koji je slovenskog vratara na vratima Medvjeda matirao nakon prilike stvorene od strane Oliviera Latendressea i Kristofa Reinthalera. Međutim, Plavi se nisu predali nakon osjetnog deficita te su vrlo brzo izjednačili. Kod 99ersa je isključen Manuel Ganahl, a potom je s igračem više za Medvjede smanjio Adam Miller, dok su ga uposlili Buck i Letang.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Igra se u drugih 20 minuta u potpunosti rasplamsala i dok su stvari u Klagenfurtu i Beču, činilo se, bile prilično jasne, u utakmici Graza i Medveščaka bilo je vrlo neizvjesno i napeto. Druga je trećina dvije i pol minute poslije Millerova zgoditka okončana rezultatom 2:1 za 99erse, a posljednja je započela također vrlo žustrom i agresivnom igrom obje ekipe, zbog koje su u uvodnim minutama po dvije minute kazne dobili Jarrett za Graz, odnosno Perković za Medveščak. No, novih pogodaka do ulaska u posljednjih deset minuta ogleda nije bilo.

No, ni tada se mnogo toga nije promijenilo, a što je jedino relevantno - i rezultat je ostao isti. U čvrstoj i borbenoj igri s obje strane Perković je još dva puta isključivan, jednom čak i na pet minuta zbog pretjerane grubosti. Ono što veseli jest to da je PK Medveščaka u tim trenucima bio odličan kao i Robert Kristan na vratima te 99ersi nisu uspjeli doći do novih pogodaka unatoč igraču više na ledu.

Nažalost, do kraja susreta niti Medvjedi nisu uspjeli poentirati za izjednačenje, nego je samo kaznu do kraja utakmice uspio zaraditi Kyle Greentree, pa su poraženi minimalnom razlikom, 2:1. Ali, usprkos tome su ostali treći na tablici EBEL-a i nakon četvrtog kola međurunde okreću se idućem susretu i srazu protiv lidera, Vienna Capitalsa, na svojoj Šalati.

EBEL, međurunda

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Vienna Capitals4:2LIWEST BW Linz
KAC7:1Villacher SV
Graz 99ers2:1Medveščak
1Vienna Capitals (+4)1027:21+618
2LIWEST BW Linz 1042:29+1317
3KAC 1027:26+113
4Medveščak (+3)1030:31-113
5Graz 99ers (+2)1020:27-79
6Villacher SV (+1)1021:33-128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Vienna Capitals4:2LIWEST BW Linz
KAC7:1Villacher SV
Graz 99ers2:1Medveščak
1Vienna Capitals (+4)1027:21+618
2LIWEST BW Linz 1042:29+1317
3KAC 1027:26+113
4Medveščak (+3)1030:31-113
5Graz 99ers (+2)1020:27-79
6Villacher SV (+1)1021:33-128

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2013. u 16:01
    Slažem se da je sustav katastrofa, uopće ne potiče na kompetitivnost. Sve su ekipe prilično izjednačene pa je manje-više svejedno koga će nam donijeti prva runda doigravanja. A kad se tome pridoda relativna letargija koja vlada oko kluba, što nije ni čudno jer smo već gotovo mjesec dana bez tekme... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Yurraz30.01.2013. u 01:38
    Sustav je katastrofa. Znao sam to i prije, al ipak sam očekivao veću borbu, tvrđe tekme. Niko niš ne igra, i to mi je potpuno jasno. I onak ne znaš kaj ti koje mjesto donosi, tak da nema smisla ubijat se za pobjede, a ni tankirat. Imam osjećaj da svi igraju utakmice samo da prođu i da počne pravi... [više na forumu]
    Yurraz
  • Obrisan korisnik30.01.2013. u 01:01
    I dalje tvrdim da je ovaj sustav natjecanja zaqurac, ali nema veze, nama ionako nikada neće biti dozvoljeno osvojiti EBEL tak da se ni neću živcirati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 23:43
    utakmica tako - tako. poraz nema nikakve veze jer smo i dalje treci / drugi iako u biti nema veze na kojem smo mjestu sada. a dobra je stvar jer se vidjelo i da ovako iskasapljeni medvescak sa maltene dvije i po linije moze stisnuti i drzati tempo. primljeni golovi su opet bili krumpir golovi mada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Yurraz29.01.2013. u 22:19
    Šteta za poraz, dobra tekma. Iako je baš loše gledat tekmu u praznoj dvorani di se sve čuje i di tu i tamo neko "navija", fučka il se javi spiker. Naši dobri, moglo se to dobit da smo bili malo pametniji i sretniji. Njihova dva gola baš glupa. Greentree kretensko isključenje na kraju... [više na forumu]
    Yurraz