Zimski sportovi

Perković: "Vienna se s razlogom nalazi na prvom mjestu, ali mi volimo izazove"

Josip Piršljin • petak, 01.02.2013.
Perković: "Vienna se s razlogom nalazi na prvom mjestu, ali mi volimo izazove"
Foto: Davor Sajko

Nakon pulske i zagrebačke Arene, Medveščak će odigrati još jednu domaću utakmicu izvan Doma sportova u EBEL-u ove sezone. Na Šalati će ugostiti Viennu koja je prva na tablici. Medvjedi su svjesni kako im neće biti lako, ali otvoreno prihvaćaju izazov.

Hokejaši Medveščaka odradili su trening na Šalati kako bi se upoznali s uvjetima koji vladaju na otvorenom. Za razliku od prošle godine, sada su vremenske prilike bitno drukčije, mnogo je toplije što odgovara većini igrača.

"Vidjeli smo kakvi su uvjeti, kakav je led i što ćemo morati napraviti i kako ćemo morati igrati s Viennom. Oni će tek na zagrijavanju vidjeti što ih čeka i to će nam sigurno biti prednost. Kada igraš na otvorenom, nikada ne možeš imati savršene uvjete", kazao je trener Raymond.

"Ovo su sasvim drukčiji uvjeti nego što su bili prošle sezone. Slični su onima u Puli. Možda će nam to biti prednost protiv Beča jer smo ih tada dobili. Vjerujem da će u petak navečer biti puno bolje jer čim padne sunce, led će biti tvrđi. Odradili smo jedan trening da se aklimatiziramo. Bit će ovo interesantna utakmica nakon Arene, možda će čak biti i bolji štimung", kazao je za službenu web stranicu kluba Dario Kostović.

Kapetanu Medveščaka Alanu Letangu otvorena pozornica na Šalati nije ništa novo, u petak će nastupiti već četvrti put na Winter Classicu.

"To je uistinu posebna večer pod zvijezdama, uz reflektore i glasne navijače koji se na tribinama okupe dosta prije početka utakmice i već tada počnu podizati atmosferu. Vjerujem da će novi dečki cijeniti ovu utakmicu jer znam koliko nama koji smo ovdje već nekoliko sezona znače ovi susreti na Šalati", ističe Letang.

Iako su Zagrepčani već osigurali play-off, žele međurundu završiti na što boljoj poziciji: "Fokusirat ćemo se na preostale utakmice jer želimo osigurati mjesto među top tri momčadi i prednost domaćeg leda", zaključio je Letang.

U Zagreb dolazi lider EBEL-a Vienna Capitals što znači da Medvjede očekuje težak susret, ali Nathan Perković ne brine previše: "Vienna je dobra momčad i s razlogom se nalazi na prvom mjestu. Izazov je igrati protiv njih, a mi volimo izazove."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2013. u 11:38
    ako ovo ne pobjedimo možemo se pozdraviti sa drugim mjestom
    Obrisan korisnik