Rukomet

Buntić nije protjeran iz Kielcea, kažnjen ipak samo novčano

Damir Žbulj • subota, 02.02.2013.
Buntić nije protjeran iz Kielcea, kažnjen ipak samo novčano

Hrvatski rukometni reprezentativac i član poljskog Kielcea Denis Buntić saznao je svoju kaznu za ozljedu koju je zaradio 'van sportske aktivnosti', točnije u izlasku u jednom noćnom klubu. Iako su prve informacije iz Poljske govorile kako bi Buntiću mogao biti raskinut ugovor, ipak se Uprava kluba odlučila samo za novčanu kaznu...

Nakon što je zbog ozljede ramene Denis Buntić ostao bez nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, pred nastavak klupske sezone zaradio je ozljedu šake koja bi ga mogla udaljiti i do dva mjeseca, ovisno o brzini oporavka. No, lom kosti u šaci nije nastao na treningu ili utakmici nego kao posljedica noćnog izlaska i tučnjave pa je Buntiću prijetila i kazna raskida ugovora s Poljskim Vive Targi Kielceom.

Uprava kluba ipak je razmotrila sve okolnosti vezane za ovaj incident te se odlučila Denisa Buntića ipak kazniti samo novčano - ostavivši ga bez primanja narednih šest mjeseci, naglašeno je u priopćenju te je dodano kako klub neće tolerirati negativna ponašanja igrača koja utječu na percepciju kluba u javnosti.

U Kielceu nastupaju čak petorica hrvatskih rukometaša, a uz reprezentativca Musu i vratarsku legendu Loserta, koji su spremni za nastavak sezone, trojica su ozlijeđena i to teže.

Manuel Štrlek također je slomio kost u šaci, za vrijeme utakmice Hrvatske protiv Španjolske na Svjetskom prvenstvu i van teren bit će do dva mjeseca. Ivan Čupić ozlijedio je rame u samoj završnici susreta za brončanu medalju protiv Slovenije te ga na terenu neće biti tri mjeseca, dok je čitavu priču s ozljedama Hrvata zaokružio Buntić, svojim šaketanjem u noćnom izlasku.

U svojoj skupini C Lige prvaka Kielce se nalazi na vrhu sa svih sedam pobjeda, ispred Gorenja, Metalurga i Bjerringbro-Silkeborga te St. Peterburga i Chamberyja. U nacionalnom prvenstvu jedini poraz nanijela im je Wisla Plock Marina Šege, koji je i ispred njih na prvom mjestu ljestvice. Domaće natjecanje nastavlja se već večeras, dok u EHF Ligi prvaka narednog vikenda dočekuju Ruse iz St. Peterburga.

Foto: vivetargi.pl / Anna Benicewicz - Miazga (ABMprojekt/CKfoto.pl)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2013. u 17:02
    Jadan taj na kojem je Bunta sa svojih cca 105 kg slomio šaku, mogu si mislit kaj je bilo kad mu je ona bomba doletila bulju, dobro da ga nije sa buljom u bulju...čin po meni za svaku osudu, nije išo na svjetsko zbog ozljede pa je izlazio van umjesto da se oporavlja i još si nanio novu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2013. u 14:24
    kad bi barem tako tuko i u obrani, gdje bi nam bio kraj..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2013. u 13:46
    koja baraba ovaj buntić
    Obrisan korisnik