Košarka

Rozić: "Jedva čekam utakmicu, imamo priliku pokazati da je subota bila samo loš dan"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 05.02.2013.
Rozić: "Jedva čekam utakmicu, imamo priliku pokazati da je subota bila samo loš dan"
Foto: Davor Sajko

Bez puno vremena za pogled unatrag poslije razočaranja u prošlom kolu ABA lige, sa subotnjim domaćim porazom od podgoričke Budućnosti, Cibonu u srijedu navečer očekuje polufinale Kupa Krešimira Ćosića protiv Zadra. Vukovi će krenuti u borbu za finale svjesni prilike za popravljanje dojma u sezoni koja im zasad nije donijela puno dobrog...

Nakon ogleda s Budućnosti, koji im uz poraz donio i zvižduke i uzvike negodovanja s tribina, košarkaši Cibone u srijedu će pokušati ostaviti puno bolji dojam pred svojim navijačima. Cibose u 20:15 sati očekuje prvi nastup na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića, a polufinalni suparnik u Domu Dražena Petrovića bit će Zadar, koji će na završnici nastupiti bez dvojice Amerikanaca, ozlijeđenog Romea Travisa i otpisanog Chaissona Allena.

Cibona će, pak, pod košem biti jača za Sandra Nicevića, koji je pristigao prije nekoliko dana. Iskusni bivši hrvatski reprezentativni centar će protiv Zadra imati prvi povratnički nastup u dresu kluba iz kojega je otišao 2001. godine.

Danijel Lutz o Sandru Niceviću: "Sigurno je da može odigrati rolu da nam pruži pomoć što se tiče skoka. Ne mogu reći kolika će biti minutaža, sigurno je da ću ga moći koristiti u nekim varijantama s po nekoliko minuta, što će moći dati s obzirom na iskustvo. No, ne bi bilo korektno da ga se stavi više od toga."

S obzirom na razočaranje protiv Podgoričana u subotnjem susretu regionalne lige, situacija nije najbolja što može biti, kako je istaknuo i trener Vukova Danijel Lutz. "Poslije zadnje utakmice u ABA ligi, sada smo praktički pred tjednom istine", opisao je Lutz: "Koliko god situacija nije blistava, imamo novu šansu i tome tako i pristupamo."

"Dvije ovosezonske utakmice protiv Zadra bile su izuzetno neizvjesne, samim time nema razloga da i sutrašnja ne bude igrana na taj način", nastavio je Cibonin trener: "Sreli smo se prije dva ili tri tjedna, znamo protivnika s kojim igramo. Priprema nije toliko detaljna što se tiče taktike, ali trebat će nam dijametralno suprotna energija od one koje smo pokazali u subotu, na tome ćemo graditi pobjedu u ovom meču."

Zadar će na završnici Kupa biti bez Romea Travisa, što će biti glavna razlika u odnosu na dosadašnja dva ovosezonska dvoboja s Cibonom. "Vidjet ćemo što će to značiti, ali kada jedna momčad ima dimenziju scoringa jednog igrača, ovo će sigurno promijeniti igru", opisao je Lutz: "Kada se to dogodi i kada se ostalim igračima ponudi šansa da podijele lopte koje on ima, podigne se motivacija kod ostatka ekipe."

"Zadar ima neviđenu motivaciju protiv Cibone, a ekipa s kojom će doći dovodi ih u situaciju da nemaju što izgubiti, što može biti prednost. U nekim momentima takav protivnik može biti čak i teži", zaključio je trener Vukova.

Cibonin kapetan Marin Rozić rekao je da se veseli izazovu koji čeka njega i suigrače. "Iskreno, jedva čekam tu utakmicu. Nakon subote, kada nismo bili pravi i na razini, vrlo brzo stiže novi nastup u kojem imamo priliku pokazati da je subota bila loš dan", ustvrdio je Rozić: "Zadru je motivacija protiv Cibone uvijek na većem nivou nego kada igraju s nekim drugim. Očekujem neizvjesnu utakmicu, ali mislim da možemo dobiti."

"Na Final Fouru se znaju događati određena iznenađenja. Kada se pogledaju ekipe koje će igrati, već je bilo svega, svatko je pobijedio svakoga i može biti svašta", nastavio je kapetan Vukova: "Cedevita ima pozitivan niz i eventualno bih njima dao laganu prednost, a s ostalima se može dogoditi bilo što."

Dobar rezultat na završnom turniru Kupa Ciboni bi mogao biti prekretnica poslije puno loših vijesti u posljednje vrijeme, s boravkom u donjem dijelu ljestvice u ABA ligi. "Definitivno bismo osvajanjem trofeja popravili sliku sezone koja nam s puno problema ne izgleda dobro. Vjerujem da sutra i u četvrtak to možemo, da to bude pozitivna priča i da izgleda bolje", dodao je Rozić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben06.02.2013. u 09:21
    ..jedna momčad ima dimenziju scoringa jednog igrača... Obožavam ove što misle da su pametniji, ako upotrebljavaju izraze koje ni sami ne razumiju.
    litleben
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 23:14
    Molim ne uspoređivati Nazora sa Lutzerom, njih dvoje ne bi trebali stati u istu rečenicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 23:07
    Jedva cekam epski dvoboj Lutz-Nazor. U nekim bivsim starim dobrim vremenima ovo bi bio vic a sada ..... nasa tuga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 23:06
    Bilo bi lijepo da gospodin Jurišić napiše tekst o "trenarima" u Ciboni. Naravno stavio sam navodnike jer šmrkavac nije trener nego dvoličnik koji se istresa na klince, a gleda u pod pred starijima, običan Lutzer, fuj....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 22:59
    Previše je da bi bilo slučajno: Radulović, Vranković, Mršić, Lutzer.... Ima li to veze sa upravom i njihovim interesima?
    Obrisan korisnik